Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και τον Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο, επισκέφθηκε και συνεχάρη με την ευκαιρία του εορτασμού του Πάσχα αυτών.

α) Τον Μακ. Πατριάρχη των εν Τουρκία Αρμενίων κ. Sahak Masalyan, και
β) Τον Σοφολογιώτατο Αρχιραββίνο κ. Ishak Haleva.
Ο Παναγιώτατος έγινε δεκτός με τιμή και εγκαρδιότητα από τους ίδιους και τους συνεργάτες τους.
Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, με την ευκαιρία του Πάσχα των ετεροδόξων, εκπροσωπήθηκε:
– Από τον Πανοσιολ. Μ. Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθάγγελο, Αρχειοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά την Λειτουργία που τελέστηκε στον ΡΚαθολικό Ναό του Αγίου Πνεύματος, στο Harbiye, το απόγευμα του Σαββάτου, 3 Απριλίου 2021.
– Από τον Πανοσιολ. Μ. Σύγκελλο κ. Ιάκωβο, κατά την:
α) Λειτουργία που τελέστηκε στον Ι. Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, των Χαλδαίων Καθολικών, στο Hamalbasi του Πέραν, το απόγευμα του Σαββάτου, 3 Απριλίου 2021.
β) Λειτουργία που τελέστηκε στον Ι. Ναό Surp Hovhan Vosgeperan, των Αρμενο-Καθολικών, στο Ταξίμ, την Κυριακή, 4 Απριλίου 2021, το πρωί.
– Από τον Αιδεσιμ. Οικονόμο κ. Δημήτριο Μαγιόγλου, κατά την Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Sacre Coeur, των Συρο-Καθολικών, στο Gümüşsuyu, την Κυριακή, 4 Απριλίου 2021.
Εκπροσωπήσεις
Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, εκπροσωπήθηκε:
– Aπό τον Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα, κατά την κηδεία του αειμνήστου Ιωάννου Κουκίδου, εκπαιδευτικού των Ομογενειακών σχολείων της Ίμβρου, η οποία τελέστηκε την Τρίτη, 6 Απριλίου 2021, από τα Κοιμητήρια Ξάνθης.
– Από τον Πατριαρχικό Διάκονο κ. Βαρνάβα Γρηγοριάδη, κατά την βάπτιση του τέκνου του ζεύγους Μουράτ και Άνυς Γκιούλμπαραν, που τελέστηκε τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.