Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σκοπεύει, με βάση το επικρατέστερο σενάριο, να εγκαταλείψει την οριζόντια αναγκαστική μείωση των μισθωμάτων και στη θέση του να θεσπίσει ένα νέο στοχευμένο μέτρο. Αυτό θα περιλάμβανε εφεξής μόνο τις επαγγελματικές μισθώσεις για τους κλάδους εκείνους των οποίων οι επιχειρηματικές δραστηριότητες εξακολουθούν να πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Η πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ

Παράλληλα εξετάζεται και η παρεμφερής πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ για επαναπροσδιορισμό των μισθωμάτων έπειτα από επιμέρους συμφωνίες ιδιοκτητών – ενοικιαστών με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και κάλυψη μέρους τής απώλειας των ιδιοκτητών υπό μορφή φορολογικών εκπτώσεων με συμψηφισμό.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΜΙΔΑ έχει προτείνει από κοινού με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών «να τελειώσουν οριστικά οι αναγκαστικές μειώσεις και να νομοθετηθεί επιστροφή του 30% σε όσους ιδιοκτήτες δεχτούν να κάνουν οικειοθελείς μειώσεις μέχρι 40% και μέχρι 31.12.2020, ώστε από 1.1.2021, που ελπίζουμε ότι θα έχει βελτιωθεί η κατάσταση, να ισχύσουν τα κανονικά μισθώματα».

Δύο εναλλακτικά σχέδια επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστεί και μετά τον Αύγουστο η πολιτική μείωσης των ενοικίων για τους επαγγελματίες οι οποίοι πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, το νέο καθεστώς, το οποίο θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου, θα προβλέπει τον τερματισμό του επίμαχου από πάσης απόψεως μέτρου που σήμερα επιβάλλει την υποχρεωτική μείωση των ενοικίων κατά 40%.

Σημειώνεται εν προκειμένω ότι το εν λόγω μέτρο ισχύει και για τον τρέχοντα μήνα (Αύγουστο) και συγκεκριμένα για τους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, των μεταφορών, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.