Η ειδική «παιδική» Λειτουργία έγινε σήμερα, την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, στο ναό του Σωτήρος Χριστού χοροστατούντος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ.κ. Κυρίλλου.

Στη λειτουργία συμμετείχαν μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων και των Ορθόδοξων Σχολείων της Μόσχας. Η παράδοση της Λειτουργίας αυτής καθιερώθηκε από τον ίδιο τον Προκαθήμενο 4 χρόνια πριν, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Επαρχίας της Μόσχας Αλεξάντρ Βόλκοφ.

Όπως τόνισε, πρωτίστως όλα τα παιδιά που προσκλήθηκαν στην Λειτουργία, προσεύχονται, όμως μερικοί θα βοηθήσουν στην τέλεση της ίδιας της Λειτουργίας στο Ιερό. Επίσης θα ψέλνει μια χορωδία από 300 μαθητές των παιδικών σχολών χορωδίας.

Η ηλικία των παιδιών κυμαίνεται από 8 έως 15-16 ετών. «Είναι κατανοητό ότι υπάρχουν και πιο μικρά παιδιά στα σχολεία Κατηχητικού, αλλά για μωρά και βρέφη είναι δύσκολο να αντέξουν μια πολύωρη Λειτουργία, αν και βέβαια μπορούν να συμμετάσχουν, δεν υπάρχουν περιορισμοί», πρόσθεσε ο π. Αλεξάντρ.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτάει αυτή η λειτουργία λόγω της Υπαπαντής, επειδή «με αυτή την εορτή η Εκκλησία μας ενθυμίζει για την ευθύνη που έχουμε όλοι εμείς ως χριστιανοί για την ανατροφή των παιδιών μας», είπε ο π. Αλεξάντρ και πρόσθεσε ότι στα παιδικά χρόνια θεμελιώνονται «βάσεις εκείνης της πίστης, την οποία μετέπειτα ο άνθρωπος πρέπει να περάσει από όλη τη ζωή του», συμπέρανε ο ιερέας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.