ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Πότε ανοίγουν τα σχολεία. Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και λήγει την 21η Ιουνίου του 2020.

Πότε ανοίγουν τα Σχολεία:Διακοπές τέλος και οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για το πώς λειτουργούν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και λήγει την 21η Ιουνίου του 2020.

Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, ενώ τα σχολεία για το σχολικό έτος 2019 – 2020, θα ανοίξουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Ποιες αργίες είναι κλειστά τα σχολεία

Οι αργίες μέχρι το τέλος του 2019 έχουν ως εξής:
– Εθνική επέτειος του «ΟΧΙ» 28 Οκτωβρίου 2019, Δευτέρα.
– Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου 2019, Τετάρτη.

– Σύναξη της Θεοτόκου 26 Δεκεμβρίου 2019, Πέμπτη.
– Πρωτοχρονιά 1 Ιανουαρίου 2020, Τετάρτη.

Πότε ανοίγουν τα Σχολεία: Τα τρία τρίμηνα

Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία τρίμηνα.

Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Ειδικοί φρουροί αστυνομία-Λιμενικό ΑΣΕΠ: Εντός Σεπτεμβρίου έχει ως στόχο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα για την πρόσληψη 1.500 Ειδικών Φρουρών, οι αιτήσεις για τους οποίους ολοκληρώθηκαν την περασμένη Δευτέρα 26 Αυγούστου.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνεχίζεται η καταχώρηση των αιτήσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι θα ξεπεράσουν τις 15.000, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η αναλογία διοριστέων -υποψηφίων θα είναι άνω του 1 προς 10.

Ειδικοί φρουροί αστυνομία-Λιμενικό ΑΣΕΠ: Από την επόμενη ημέρα της ανάρτησης των βαθμολογιών δίνεται δεκαήμερη προθεσμία στους υποψηφίους για την υποβολή ένστασης στο ΑΣΕΠ (πιθανή ημερομηνία έως 17.9)

-Εξέταση των ενστάσεων από το ΑΣΕΠ προκειμένου να εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα του διαγωνισμού. Πρόκειται για διαδικασία, ο χρόνος της οποίας θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ενστάσεων και το πόσο γρήγορα θα γίνει ο έλεγχος από την Ανεξάρτητη Αρχή.

Αυτό ακριβώς τόνιζαν και τα στελέχη του ΥΠΡΟΠΟ, επισημαίνοντας ότι ναι μεν στόχος είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο και, μάλιστα, εντός Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τις υπηρεσίες του ίδιου του υπουργείου και της ΕΛΑΣ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.