Μητρόπολη Χαλκίδος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στην Πόλη της Χαλκίδος, την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, αλλά και σε όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς Μητροπόλεως με τις 144 Ενορίες και τα 15 Μοναστήρια, την Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017.

Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017, στις 6.00 μ.μ., στον πάλλευκο και ολόλαμπρο Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος ετελέσθη ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, στον οποίον χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με τη συμμετοχή των Κληρικών της Πόλεως και πολλών ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι γέμισαν τον Ι. Ναό και προσευχήθηκαν στον Νεογέννητο Σωτήρα Χριστό, μέσα από τους θαυμάσιους Ύμνους της Ιεράς Ακολουθίας.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του πανηγυρικού Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους τους Ιερείς και τους Ιεροψαλτες, ως δώρο ευλογίας, το βιβλίο του μακαριστού Μητροπολίτου Σουρόζ Αντωνίου (Bloom) με τίτλο «Ο Ευάλωτος Θεός».

Οι Ιεροψάλτες τραγούδησαν προς όλους τα Βυζαντινά Κάλαντα και ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια σε όλους τους παρισταμένους.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στην ιστορική Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου και χοροστάτησε στον Όρθρο και στην συνέχεια προέστη στην Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων Κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως, συμμετέχοντος και πολυπληθούς εκκλησιάσματος, το οποίο σύσσωμο κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελικού Αναγνώσματος, ανεγνώσθη η Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τους διακόνους του και τους υπευθύνους Ιερείς, μετέβη στο Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδος, όπου έγινε δεκτός από τον Διευθυντή κ. Σπυρίδωνα Αθανασίου και στον Ι. Ναό του Αγίου Ελευθερίου τέλεσε Ιερά Δέηση υπέρ υγείας των κρατουμένων και των εργαζομένων στις Φυλακές, κατά την διάρκεια της οποίας ομίλησε για το νόημα της μεγάλης εορτής και ευχήθηκε εγκαρδιότατα προς όλους.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στη Χαλκίδα Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στη Χαλκίδα Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στη Χαλκίδα Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στη Χαλκίδα Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στη Χαλκίδα Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στη Χαλκίδα Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στη Χαλκίδα

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.