Οι καμπάνες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο ήχησαν χαρμόσυνα. Ήταν η στιγμή που επίσημα ανακοινώθηκε η εκλογή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιου, του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Τον νέο Αρχιεπίσκοπο εξέλεξε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι εργασίες της οποίας βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς ξεκίνησαν σήμερα, Τρίτη, 11 Ιανουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022.

Στη μία το μεσημέρι στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, με ιεροτελεστία, παρουσία όλων των Συνοδικών μελών, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της «ιερής ψηφορορίας» για τον νέο Αρχιεπίσκοπο του νησιού. Οι Αρχιερείς στο Φανάρι εξέλεξαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Ευγένιο, κατά κόσμο Ευγένιο Αντωνόπουλο με 7 ψήφους. Σημειώνεται πως ο Σεβασμιώταοτς Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος έλαβε 5 ψήφους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.