Εξαιρετική θέση στο Αγιολόγιο της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, αλλά και της καθ’ όλου Εκκλησίας, κατέχει ο πρώτος επίσκοπος Ιεροσολύμων και ένδοξος απόστολος Ιάκωβος ο Αδερφόθεος, εις τον οποίον αποδίδεται η φερώνυμος Θεία Λειτουργία.

Επί τη μνήμη του αγίου Ιακώβου του Αδελφόθεού, στις 23 Οκτωβρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός κόμισε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου εκ του κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μητροπόλεως το ιερό λείψανο του Αγίου, χάριν αγιασμού και ευλογίας των πιστών, και στη συνέχεια προέστη της αρχαιοπρεπούς Θείας Λειτουργίας. Ο Σεβασμιώτατος, μετά τα αναγνώσματα, κήρυξε το θείο λόγο επί του χωριού της Καθολικής Επιστολής Ιάκωβου «ἡ πίστις, ἐὰν μὴ ἔργα ἔχῃ, νεκρά ἐστι καθ’ ἑαυτήν» (Ιακ. 2.17). Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμασιώτατος τέλεσε Τρισάγιο στην μνήμη των κεκοιμημένων Μητροπολιτών Πριγκηποννήσων κυρού Ιάκωβου (Σωφρονιάδου) και Νίκαιας κυρού Ιάκωβου (Γκίνη), μετά των οποίων συνεδέετο πνευματικά.

Επίσης το εσπέρας της προηγούμενης, 22ας Οκτωβρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την μικρή ενορία του οικισμού τον Γιατράδων, του τέως Δήμου Μεταξάδων, όπου τεθησαύρησται περίπυστος εικόνα του αγίου Ιακώβου του Αδελφόθεου και τέλεσε το μυστήριο του Ευχελαίου. Με την ευκαιρία ο Σεβασμιώτατος μιλήσε στους πιστούς για την αξία του μυστηρίου του Ευχελαίου, όπως το παραδίδει στην Εκκλησία ο τιμώμενος άγιος μέσα από την Καθολική Επιστολή του «ἀσθενεῖ τις ἐν ὑμῖν; προσκαλεσάσθω τοὺς πρεσβυτέρους τῆς ἐκκλησίας, καὶ προσευξάσθωσαν ἐπ’ αὐτὸν ἀλείψαντες αὐτὸν ἐλαίῳ ἐν τῷ ὀνόματι τοῦ Κυρίου» (Ιακ. 5.14).

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.