Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, η ΙΑ΄ Συνάντηση των εκπροσώπων των Εκκλησιαστικών Περιφερειών και Μονών στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Μητροπόλεων, Επισκοπών και Μονών καθώς και συνεργάτες του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Στη συνάντηση προσκλήθηκαν και παρέστησαν εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για αλληλοενημέρωση και προώθηση του θέματος των Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων, καρπό της συνεργασίας του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου και της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ενημέρωσε για τις ενέργειες που έγιναν τους τελευταίους μήνες για προώθηση των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και γενικά του Θρησκευτικού Τουρισμού.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες, τα έργα που προωθήθηκαν ή έγιναν, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στις περιφέρειές τους. Γενική διαπίστωση είναι ότι ο Θρησκευτικός Τουρισμός αναπτύσσεται στην Κύπρο αρκετά, με πιθανότητες περαιτέρω ανάπτυξης και ότι οι επενδύσεις σ΄ αυτόν είναι ιδιαίτερα αποδοτικές.

Ο Θεοφιλέστατος, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και συνεργάτες του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων ενημέρωσαν για το Πρόγραμμα Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων, το οποίο εφαρμόζεται για τέταρτη σχολική χρονιά με ιδιαίτερη επιτυχία. Κατά το σχολικό έτος 2018-2019, σ’ αυτό συμμετείχαν 38 λύκεια, τεχνικές σχολές και γυμνάσια, τα οποία παρουσίασαν 43 εργασίες σε επτά Ημερίδες. Γενική διαπίστωση ότι τόσο το περιεχόμενο των εργασιών όσο και ο τρόπος παρουσίασης ήταν υψηλού επιπέδου. Το Πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και την επόμενη σχολική χρονιά, οπότε θα αξιολογηθεί για τυχόν βελτιώσεις.

Ακολούθησε ενημέρωση για τη συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού και άλλους φορείς του Τουρισμού του τόπου, καθώς και για την προγραμματιζόμενη προσκυνηματική κρουαζιέρα του Γραφείου και άλλες δραστηριότητες.

Τόσο το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων όσο και εκπρόσωποι Εκκλησιαστικών Περιφερειών ενημέρωσαν για τις εκδόσεις τους, παρουσίασαν και διένειμαν διάφορα έντυπα.

Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπολίτισσας και τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Λάρνακα, όπου έγινε ξενάγηση από εφημέριους των ναών.

Τη Συνάντηση φιλοξένησε η Ιερά Μητρόπολις Κιτίου, με τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος το μεσημέρι παρέθεσε γεύμα στους συμμετέχοντες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.