Η Ζ’ κατά σειρά Ιερατική Σύναξη για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος, συνεκλήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, το πρωί της Τρίτης 20 Μαρτίου 2018, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του προς τους κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε περί της Ενότητας της Πίστεως κάνοντας αναφορά στην συνεργασία των Επισκόπων με τους Κληρικούς μέσα από τους Λόγους του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου, ενώ παράλληλα επεσήμανε την σπουδαιότητα και την αξία της μορφώσεως και της πνευματικής καταρτίσεως, υπογραμμίζοντας ότι τα Ιερά Γράμματα συνδέουν τον άνθρωπο με την εν Χριστώ Ζωή, προκειμένου αυτός να οδηγηθεί στην Σωτηρία.

Εν συνεχεία του λόγου ο Μητροπολίτης Λαγκαδά αναφέρθηκε στην περίοδο που ήδη διανύουμε και η οποία σε λίγο καιρό κορυφωθεί, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι μας δίδεται η ευκαιρία να συμπορευθούμε πραγματικά με τον Κύριο και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα Του, αφήνοντας ότι κακό μας απασχολεί και γενόμενοι αληθινά «άνθρωποι του Θεού».

Στο δεύτερο μέρος της Ιερατικής Συνάξεως, έγινε λόγος για τον διπλό ο εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, ενώ παράλληλα έγινε αναφορά σε λειτουργικά ζητήματα ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς επίσης συζητήθηκαν και τρέχοντα θέματα πνευματικής και διοικητής φύσεως που απασχολούν τις κατά τόπους ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Η Ζ΄ Ιερατική Σύναξη στη Μητρόπολη Λαγκαδά

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.