Για την αξία της ευγνωμοσύνης μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, στο κήρυγμά του μετά την Θεία Λειτουργία, τονίζοντας ότι δεν είναι φυσικό για έναν άνθρωπο να μην ευχαριστεί τον Θεό για το δώρο της ζωής και της υγείας και για τα οφέλη που έλαβε από Αυτόν».

Στην ομιλία του στο ιστορικό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα στην Πατριαρχική Κατοικία, ο Πατριάρχης Ρουμανίας εξήγησε μάλιστα γιατί η ευγνωμοσύνη αποτελεί φυσικό συστατικό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

«Η ευγνωμοσύνη είναι ένδειξη ανθρώπινης υγείας. Γι’ αυτό η ύψιστη προσευχή της Εκκλησίας ονομάζεται Θεία Ευχαριστία. Είναι η κορύφωση της στιγμής της ευγνωμοσύνης»

«Πρέπει να ευχαριστούμε τον Θεό για την ύπαρξη του σύμπαντος, της γης και για την ύπαρξη των στοιχείων που καθιστούν δυνατή τη ζωή. Όταν χρησιμοποιούμε τα αγαθά που δημιούργησε ο Θεός και ξεχνούμε τον Δημιουργό, τότε γινόμαστε ανάξιοι» υπογράμμισε ο Μακαριώτατος και πρόσθεσε:

«Όταν δεν ευχαριστούμε τον Θεό και τους συνανθρώπους μας, υποβαθμίζουμε τον εαυτό μας πνευματικά, γιατί μέσω της ευγνωμοσύνης προς τον Θεό και στους συνανθρώπους μας εντάσσουμε τον εαυτό μας στην κοινωνία της αγάπης».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.