ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΡΟΥ, ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ

Σαράντα πέντε και πλέον προσκυνητές, κληρικοί και λαϊκοί, από Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο και Αθήνα, ξεκίνησαν με οργανωμένη εκδρομή για την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παρακολουθήσουν στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 την ακολουθία υπογραφής υπό του Παναγιωτάτου και των Συνοδικών Αγίων Αρχιερέων, της Πράξεως των άρτι καταταγέντων στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Μοναχής Γαβριηλίας της εν Λέρω, Ιερομονάχου Αθανασίου Χαμακιώτη και Αρχιμανδρίτου Γερβασίου Παρασκευοπούλου, του εν Πάτραις.

Τους προσκυνητές συνόδευσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος. Την πολυπληθή ομάδα των προσκυνητών αποτελούσαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Καλύμνου π. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος, ο π. Γεώργιος Γαμπιέρης, εφημέριος του Ι.Ν.Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λέρου, ο γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Γεώργιος Χρυσούλης, ο Δήμαρχος Λέρου Μ.Κόλιας, οι Αντιδήμαρχοι Δ.Καστής και Ν.Μπίλλης, ο Δντής διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών Αγγ.Αγγελίδης, ομάς μοναζουσών εκ της Ι. Μονής Παναγίας των Βρυούλων με επικεφαλής την καθηγουμένη γερόντισσα Φιλοθέη, κ.α. Επίσης στο Φανάρι παρευρέθη και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Θάρρι της Ρόδου Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Πόκιας, και δντής του δωδεκανησιακού εκκλησιαστικού τηλεοπτικού καναλιού «ΘΑΡΡΙ TV», ο οποίος με το συνεργείο του κάλυψε τις Ιερές Ακολουθίες.

Το μεγάλο ταξίδι ξεκίνησε το βράδι της Πέμπτης 14/12/2023, όπου με το πλοίο «blue star 2» οι προσκυνητές αναχώρησαν για Πειραιά και από εκεί με πούλμαν για Κωνσταντινούπολη.

Το πρωί της Κυριακής 17-12-2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, με την κυριαρχική άδεια και ευλογία του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Μετά την Θ. Λειτουργία ο Παναγιώτατος διένειμε το Αντίδωρο στο εκκλησίασμα, και οι επισκέπτες από την Μητρόπολή μας είχαν την ευκαιρία να λάβουν την Πατριαρχική ευλογία του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.