Μπορεί η Βόρεια Κορέα να είναι η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για να είναι κανείς Χριστιανός , ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που ακόμα και με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, αντιστέκονται.

Τα ΜΜΕ που ελέγχονται από το καθεστώς του Κιμ διατυμπανίζουν πολύ συχνά την νίκη έναντι στην «χριστιανική απειλή». Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η οργάνωση Opendoors, πίσω από τα πρωτοσέλιδα, ο Χριστιανισμός ανθίζει και αριθμεί 200-400.000 Χριστιανούς. Κι αυτή η «υπόγεια εκκλησία» ολοένα και πληθαίνει.

«Μια μέρα θα ανοίξουν τα σύνορα και θα ενωθούμε με την Νότια Κορέα και θα ακούγεται ελεύθερα ο λόγος του Ευαγγελίου σε ένα από τα πιο σκοτεινά μέρη αυτής της γης» δηλώνει ένα Χριστιανός.

Το να είσαι Χριστιανός στην Β. Κορέα είναι παράνομο.

Το καθεστώς της Πιονγιάνγκ συλλαμβάνει όσους εντοπίσει και είτε τους θανατώνει επί τόπου, είτε τους φυλακίζει σε απάνθρωπα στρατόπεδα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιουνγκ Ουν απαγόρευσε τα Χριστούγεννα πρότεινε να γιορτάσουν τη γιαγιά του που γεννήθηκε την Παραμονή των Χριστουγέννων το 1919.

Μάλιστα, πρόσφατα το καθεστώς της Β. Σεούλ κυκλοφόρησε ένα αποτρόπαιο βίντεο.

Στο προπαγανδιστικό αυτό βίντεο, το βορειοκορεάτικο καθεστώς παρουσιάζει τους Χριστιανούς ως «εξτρεμιστές» και «κατασκόπους» που υπονομεύουν τη σταθερότητα της χώρας.

Στο βίντεο γίνεται αναφορά σε ιερείς που στρατολογούν κόσμο, στο όνομα του Χριστού με μοναδικό στόχο να ανατρέψουν το καθεστώς και να εγκαθιδρύσουν το «βασίλειο του θεού».

Η Βόρεια Κορέα κατατάσσεται στην πρώτη θέση των χωρών σε ότι αφορά τις διώξεις εναντίον των Χριστιανών. Σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς περίπου 50.000 Χριστιανοί βρίσκονται σε κέντρα κράτησης, φυλακές ή καταυλισμούς.

Πρόσφατα, μάλιστα ένας Ιερέας που κρατήθηκε όμηρος στη Βόρεια Κορέα από το 2012 έως το 2014, αποκάλυψε ότι η βορειοκορεατική κυβέρνηση φοβάται περισσότερο τους χριστιανούς απ’ ό, τι τα πυρηνικά όπλα.

«Δεν φοβόμαστε τα πυρηνικά όπλα. Φοβόμαστε κάποιον σαν εσάς, που φέρνει τη θρησκεία στη χώρα μας και αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας. Αν όλοι στραφούν στον Θεό το καθεστώς μας θα πέσει» του είπαν και πρόσθεσε.

«Η Βόρεια Κορέα δεν είναι χώρα όπου διώκονται οι Χριστιανοί, είναι μια χώρα όπου ο Χριστιανισμός έχει εξαλειφθεί πλήρως. Και αν είσαι Χριστιανός θα σε σκοτώσουν κι εσένα και την οικογένειά σου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.