Με την υποδοχή, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Κυρά-Ξένης», που διεκόμισε σήμερα από το ομώνυμο Προσκύνημα του Πύργου της Τήνου ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με ειδική Ακολουθία, που συνέθεσε ο Γραμματέας της Μητροπόλεως κ. Αλέξ. Μαρκουίζος, το τρισάγιο που τέλεσε επί του τάφου του αοιδίμου κτίτορος του Ναού Μητροπολίτου Σύρου Φιλαρέτου (Ιωαννίδη) και τον Αρχιερατικό Εσπερινό που ακολούθησε, οι Σύριοι, τηρούντες τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα, τίμησαν την 85η Επέτειο από την Εύρεση της θαυματουργού Εικόνος του Αγίου Δημητρίου, με την παρουσία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Μ. Δαδάου, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Ερμουπόλεως κας Ανθής Χαλκιά και Άνω Σύρου κ. Πέτρου Ραουζαίου, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Γιάννη Βρούτση, Αλέξ. Αθανασίου, και Δημ. Κοσμά, του Προέδρου του Συνδέσμου Συριανών κ. Δημ. Βαφία και της διατελεσάσης Δημοτικής Συμβούλου κας Άννας Βαφία.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο γεγονός της Ευρέσεως της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου, τονίζοντας ότι, καθώς έχει πλέον απέλθει η γενιά που βίωσε τα θαυμαστά εκείνα γεγονότα, αποτελεί χρέος των επίγονων τους να μην αφήσουμε να λησμονηθούν αλλά να τα μεταλαμπαδεύσουμε στις νεώτερες γενιές, ως γεγονότα που σηματοδότησαν τη νεώτερη κοινωνική και Εκκλησιαστική ζωή της Σύρου.
Ευχαρίστησε τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτόπρ. Γεώργιος Φανερός, για την πρωτοβουλία και τη μεριμνά του να διακομισθεί στη Σύρο η Εικόνα της Παναγίας «Κυρά-Ξένης», που τόσο ευλαβούνται οι κάτοικοι του Πύργου, του Πανόρμου και της Τήνου ευρύτερα, και κατέληξε λέγων ότι «η άφιξη κσι υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας «Κυρά-Ξένης», η επέτειος της Ευρέσεως της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου και ο ιαματικός λόγος του Κυρίου προς τον μη έχοντα άνθρωπον να τον βοηθήσει παραλυτικό της αυριανής Ευαγγελικής περικοπής θα ζυμώσουν το πρόσφορο, που θα τελεστεί η Λειτουργία και αφιερωθεί αύριο στην Ανάσταση του Κυρίου».
Τέλος ευχαρίστησε τους Εφημερίους του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη και Οικονόμο Λουκά Βασάλο, τους Επίτροπους και Ιεροψάλτες και τους προσελθόντες πιστούς.
Στη συνέχεια, τελέστηκε Ιερά Παράκληση , μετά το πέρας της οποίας οι ιερές εικόνες της Παναγίας «Κυρά-Ξένης» και του Αγίου Δημητρίου μεταφέρθηκαν δίχα πομπής στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου αύριο θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.