Στις 15 Φεβρουαρίου 2024, (2-2-24 με το Π.Ε.), ανήμερα του εορτασμού της Υπαπαντής του Κυρίου Ιησού Χριστού, ο Επίσκοπος Σαδρίνσκης και Δαλματώβου κ.Βλαδίμηρος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό Σαδρίνσκης του Αγ. Νικολάου.

Με τον κ.Βλαδίμηρο συνυπηρέτησαν ο αρχιερατικός επίτροπος Δαλματώβου π. Βιτάλιος, ο εφημέριος π. Σέργιος Symeonov και ο πρωτοδιάκος π.Βασίλειος.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας έγινε προσευχή για την Αγία Ρωσία. Την διακονία του Θείου λόγου , με την ευλογία του Δεσπότη του, είχε ο π. Σέργιος ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς και εμπεριστατωμένα στην μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Χριστού.

Μετά την Οπισθάμβωνο εὐχή, τελέστηκε δοξολογία, και στη συνεχεια ο Επίσκοπος έκανε την ιεροτελεστία του αγιασμού των κεριών του ναού. Στο τέλος της ακολουθίας, ο Αρχιερέας διάβασε το μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλου με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Ορθοδόξου Νεολαίας και απηύθυνε στους πιστούς ευχές και ευλογίες, με τα εποικοδομητικά λόγια: << Η σλαβική λέξη «встреча-sretenie» που θα πει «συνάντηση», σημαίνει ότι σήμερα ο Χριστός γνώρισε τον Θεό στο Ναό του. Την ημέρα αυτή χαιρόμαστε, επειδή ο καθένας μας γνώρισε τον Θεό, σε κάποια στιγμή στη ζωή του…. Πήρε τις αμαρτίες μας πάνω Του, και με την χάρη του Αγίου Πνεύματος, όρισε έναν φύλακα άγγελο να φροντίζει συνεχώς για εμάς και τη σωτηρία μας. Όσοι από τους συγγενείς και τους φίλους μας, δεν έχουν γνωρίσει ακόμη τον Θεό, καλούμαστε να τους διδάξουμε και να τους οικοδομήσουμε με ευγενικό τρόπο. Είθε ο Κύριος να βοηθήσει τους αγαπημένους μας, ώστε να κατοικήσουμε όλοι μαζί στα παραδεισένια χωριά με τον Χριστό, στους αιώνας των αιώνων. Αμήν. >>

Η πόλη της Ρωσίας Σαδρίνσκη των 75 χιλ. κατοίκων, υπάγεται στην περιφέρεια Κουργκάν και βρίσκεται στην Κεντρο-Νότια Σιβηρία, λίγα χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων του Καζαχστάν.

Ο κ.Βλαδίμηρος χειροτονήθηκε επίσκοπος το 2015, από τον Πατριάρχη Ρωσίας Κύριλλο, στην ιστορική Μονή του Βαλαάμ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.