Επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης, η Υπουργός Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη, αμέσως μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων.

Την υποδέχτηκαν ο Ηγούμενος της Μονής και Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός κι ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Στην προσφώνησή του ο Ηγούμενος της Μονής και Επίσκοπος Δορυλαίου ζήτησε από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να συμβάλουν οι υπηρεσίες του υπουργείου ώστε να προχωρήσουν δυο πολύ σημαντικά έργα που έχει ανάγκη η Μονή.

Το πρώτο είναι η αποκατάσταση του Ηγουμενείου και το δεύτερο η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου της Μονής.

Σε ότι αφορά την χρηματοδότηση των έργων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε πως από την στιγμή που υπάρχει μελετητική ωριμότητα τότε η Περιφέρεια θα προχωρήσει στην χρηματοδότηση 500 χιλ. ευρώ και 400 χιλ. ευρώ αντίστοιχα.

Αναφορικά με τις δυο μελέτες σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμες και έχουν λάβει την σχετική έγκριση από το ΚΑΣ. Φορέας υλοποίησης των δυο έργων θα είναι η Διεύθυνση Αναστηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στην αντιφώνησή της η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Δορυλαίου για την υποδοχή και υποσχέθηκε ότι το Υπουργείο θα κάνει ότι χρειάζεται διαθέτοντας τις υπηρεσίες του, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα τα έργα.

Στην συνέχεια ακολούθησε γεύμα στην τραπεζαρία της Μονής.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.