Τις πιο θερμές ευχαριστίες της προς τους Έλληνες της Αιγύπτου μετέφερε η Υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου κα Ναμπίλα Μάκραμ, στο πρόσωπο του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, για την οικονομική στήριξη που προσέφερε το ελληνορθόδοξο Δευτερόθρονο Πατριαρχείο στον αγώνα της Αιγύπτου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Το γεγονός της δωρεάς 200.000 αιγυπτιακών λιρών από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στον ειδικό λογαριασμό του Ταμείου «Tahya Misr» («Ζήτω η Αίγυπτος») για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Διασποράς της χώρας.

Η αρμόδια Υπουργός κα Ναμπίλα Μάκραμ τόνισε μάλιστα ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών και λαών μέσα από το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ – Επιστροφή στις Ρίζες» και ευχαρίστησε θερμά το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και γενικότερα το ελληνικό στοιχείο που στηρίζει τη χώρα στις προσπάθειές της για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό.

Το θέμα παρουσιάστηκε και σε πολλά τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που επισημαίνουν την πρωτοβουλία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, το οποίο από την πλευρά του επαινεί – μέσα από τις πρόσφατες δηλώσεις του Πατριάρχου Θεοδώρου – τις προσπάθειες του Προέδρου της χώρας Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι όσο και της αιγυπτιακής κυβέρνησης, για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της παγκόσμιας πανδημίας του Covid-19.

ΑΠΕ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.