Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου και συναντήθηκε με τον Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο.

Παρά το βεβαρημένο της πρόγραμμα, η κα Μακρή, συνεπής στις προσωπικές, ηθικές και ουσιαστικές δεσμεύσεις της, βρέθηκε στο Προμύρι Νοτίου Πηλίου και στην Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος, όπου την υποδέχθηκαν εγκάρδια, όπως σε κάθε της επίσκεψη.

Η Υφυπουργός Παιδείας έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την οριστική λύση στο χρόνιο ζήτημα της πρόσβασης στον Άγιο Σπυρίδωνα και συνέβαλε αποτελεσματικά στην υλοποίηση του έργου οδοποιίας στο τμήμα του επαρχιακού δικτύου της τοπικής κοινότητας Προμυρίου έως την Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος με την πολύτιμη συνδρομή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού κ. Κωνσταντίνου Φλώρου.

Εκτός όμως από το θέμα της ανεμπόδιστης πρόσβασης στον ναό, στη συζήτηση αναφέρθηκαν και άλλα πρακτικά ζητήματα, που απασχολούν τον Καθηγούμενο της Μονής, τα οποία η κα Μακρή άκουσε με προσοχή και διαβεβαίωσε τον Γέροντα Χρυσόστομο, ο οποίος έχει υπό την εποπτεία του τα δύο παλαιά πηλιορείτικα Μοναστήρια, της Παναγίας Λαμπηδόνος και του Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου, για την ειλικρινή διάθεσή της να συνδράμει στην επίλυσή τους.

Η επαφή της υφυπουργού με τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο και τους παρευρισκόμενους ιερωμένους και φίλους ήταν μια ζεστή ανθρώπινη συνάντηση, που τη φροντίζουν και την εκτιμούν με αμοιβαιότητα και σεβασμό.

Η κα Μακρή ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο για την φιλοξενία στην Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνα και εξέφρασε ξανά τον θαυμασμό της για αυτό το σπουδαίο ιστορικό μοναστήρι, που αποτελεί σύμβολο πίστεως και πόλο έλξης πιστών ως θρησκευτικό μνημείο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.