Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφτηκε το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης.

Την Υφυπουργό υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Υφυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους φιλοξενίας των γεροντισσών που διαβιούν στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε την κα Μιχαηλίδου για την ανακαίνιση του Γηροκομείου με την προσθήκη νέας μονάδας διαβίωσης δυναμικότητας 23 επιπλέον κλινών, προκειμένου να παρέχεται στέγη, τροφή και περίθαλψη, με σκοπό να διασφαλίζεται η δυνατότητα των ηλικιωμένων να διάγουν αξιοπρεπή και ανεξάρτητη ζωή σε οικείο κοινωνικό περιβάλλον.

Μέσω του έργου αυτού, το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των καιρών, αποκτώντας μεγαλύτερες σύγχρονες εγκαταστάσεις εναρμονισμένες με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες και τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα.

Το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο αποτελεί από τις σημαντικότερες διακονίες πού επιτελεί η τοπική Εκκλησία, προσφέροντας στοργή και ζεστασιά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ενημέρωσε ακόμη την κα Μιχαηλίδου για το κοινωνικό έργο που επιτελείται στα Καθημερινά Συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος», τα οποία αποτελούν μία από τις σημαντικότερες διακονίες της τοπικής Εκκλησίας προσφέροντας καθημερινά σε απόρους και ενδεείς Πιεριείς περίπου 400 μερίδες φαγητού, με την καθοριστική συνδρομή δεκάδων εθελοντών και εθελοντριών.

Η Υφυπουργός στάθηκε δίπλα στις γερόντισσες με τις οποίες συνομίλησε για τις συνθήκες της ζωής τους στο γηροκομείο και υποσχέθηκε κάθε δυνατή στήριξη στο Μητροπολίτη Γεώργιο για το εντυπωσιακό και θεάρεστο έργο που επιτελείται από την τοπική Εκκλησία στην Κατερίνη και γενικότερα στην Πιερία.

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.