Οι Ξενώνες των Συνοδών Ασθενών της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στη διακονία των ασθενών των Νοσοκομείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο Ξενώνας «το Σπίτι των Αγγέλων» συμπληρώνει φέτος 16 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας και βρίσκεται στην περιοχή του Ευόσμου ενώ ο Ξενώνας «φιλοξενία» λειτουργεί εδώ και επτά χρόνια.

Ο Ξενώνας «Φιλοξενία» εγκαινιάστηκε το 2013 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και βρίσκεται στην Εξοχή της Θεσσαλονίκης απέναντι από το Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Στους Ξενώνες παρέχεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση φιλοξενία σε ασθενείς και συνοδούς που προέρχονται από την Επαρχία και βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για εξετάσεις ή θεραπεία στα Νοσοκομεία της πόλης. Στα χρόνια που λειτουργούν έχουν φιλοξενήσει ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, από Ρόδο και Κώ μέχρι το Διδυμότειχο αλλά και τη μακρινή Κύπρο καθώς και μοναχοί από το Άγιο Όρος που χρειάστηκαν να επισκεφτούν κάποιο νοσοκομείο έχουν διανυκτερεύσει.

Καταγράφονται περισσότερες από 32.713 χιλιάδες διανυκτερεύσεις, ενώ περισσότερα από 1.615 πρόσωπα με προβλήματα υγείας βίωσαν τη φιλοξενία που προσφέρεται στους δυο Ξενώνες της Μητρόπολης.

Η έμπνευση της σύστασης των δυο Ξενώνων, καθώς και όλος ο σχεδιασμός και η οργάνωσή τους ανήκει στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα. Στους Ξενώνες διακονούν με πνεύμα θυσίας και αυταπάρνησης στελέχη της Μητροπόλεως.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.