Μέσα σε κλίμα εορταστικό καί ευφρόσυνο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ευλόγησε την Δευτέρα 30.1.2020, την Βασιλόπιττα στο Δημοτικό Σχολείο των Βραχνεΐκων Πατρών, όπου φοιτούν εκατοντάδες μαθητών και ευχήθηκε στους Δασκάλους και στους Μαθητάς του Σχολείου τα δέοντα και στους Γονείς, οι οποίοι εργάζονται σε συνεργασία με τους Δασκάλους για την πνευματική πρόοδο των παιδιών.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την μεγάλη αξία της χριστιανικής παιδείας, όπως την έδωσαν οι Τρείς Ιεράρχες και η οποία πρέπει να είναι η βάση της Παιδείας σήμερα, γιατί χωρίς αυτό το πνεύμα η Παιδεία καταντά επικίνδυνη, αφού «πᾶσά τε ἐπιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης καὶ τῆς ἄλλης ἀρετῆς πανουργία, οὐ σοφία φαίνεται»

Επίσης, μίλησε με πολλή αγάπη στους μικρούς μαθητές και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο στη ζωή τους.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, η Υποδιευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κ. Γαλάνη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Σωτήριος Καρυτινός, η Αντιδήμαρχος κ. Αναστασία Τογιοπούλου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχνεΐκων κ. Ιωάννης Παπαχρονόπουλος.

Συγκινητική ήτο η στιγμή όταν η αγιογράφος κ. Ανδριάννα Γαλάνη, εδώρισε στο Σχολείο μια θαυμάσια εικόνα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, την οποία παρέδωσε δια χειρών του Μητροπολίτου στο Σχολείο και η οποία αναρτήθηκε αμέσως στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων παρουσία του Σεβασμιωτάτου και όλων των Δασκάλων, τον Γονέων και των Μαθητών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.