Μέσα στο γενικότερο κλίμα των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων τελέσθηκε το εσπέρας της Παρασκευής 26 Μαρτίου 2021 η Ακολουθία της Β´ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής πόλεως Ιεράπετρας, κατά την οποία χοροστάτησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Στην ομιλία του ο Σεβ. αναφέρθηκε στο ιερό και ευλογημένο πρόσωπο της Θεομήτορος και στον μοναδικό ρόλο της Παναγίας στη σωτηριώδη οικονομία του Θεού για τον εκπεσόντα άνθρωπο. Στη συνέχεια ανέλυσε δι᾽ ολίγων την στροφή που ο ιερός υμνωδός απευθύνει προς την Υπεραγία Θεοτόκο αποκαλώντας την «πύρινε στύλε οδηγών τους εν σκότει, και σκέπη του κόσμου πλατυτέρα νεφέλης».

Υπογράμμισε ότι η Υπερευλογημένη και Πάναγνος Μαρία πάντοτε παραμένει πύρινος στύλος που φωτίζει τα σκοτάδια του σύγχρονου ανθρώπου και οδηγεί προς το ανέσπερο φως της δόξης του Κυρίου μας κάθε πονεμένη και πικραμένη από τον πόνο και την θλίψη ψυχή, γιατί παραμένει η ολόφωτη νεφέλη και η σκέπη όλης της ανθρωπότητας, η πλατυτέρα των ουρανών που χωράει στην Θεομητορική αγκαλιά και σκέπη της τον Ιησού Χριστό και τον καθένα μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.