Το απόγευμα της Παρασκευής 22 Μαρτίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε και μίλησε επίκαιρα για τον Ακάθιστο Ύμνο κατά την Β´ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ενορίας Καλού Χωριού Μεραμβέλλου.

Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην τόσο προσφιλή για τους πιστούς ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, υπογραμμίζοντας ότι το υμνογραφικό αυτό αριστούργημα, που εψάλε «ορθοστάδην άπας ο λαός» ως ευχαριστήριο ύμνο προς την Υπέρμαχο Στρατηγό στην Παναγία των Βλαχερνών το 626 μ.Χ. για τη σωτηρία της Βασιλεύουσας πόλης από τους Πέρσες και τους Αβάρους και σήμερα ψάλλεται τμηματικά στις τέσσερις Στάσεις των Χαιρετισμών και ολόκληρος κατά την Παρασκευή της Ε΄ Εβδομάδος, αποτελεί τα προεόρτια και τα μεθέορτα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις αρετές της ταπεινής και αγνής κόρης της Ναζαρέτ και επισήμανε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος ήταν το πρόσωπο εκείνο που ανέμεναν όλες οι γενεές για να πραγματοποιηθεί το απόρρητο σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία του κόσμου και αξιώθηκε να φιλοξενήσει στα σπλάχνα της το «πυρ της θεότητος», ευχήθηκε δε σε όλους τη μητρική σκέπη και προστασία της.

Στην Ακολουθία παρέστησαν πολλοί ενορίτες, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλού Χωριού κ. Μιχαήλ Μανιαδάκης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.