ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής από την Ιωάννα, την γυναίκα που βίωσε τον ρατσισμό από τον Ιερέα στην Καλλιθέα. Η δύναμη της Πίστης και η στενή σχέση της με την Εκκλησία.

Ποια είναι η σχέση σας με το Θεό, την Πίστη, την Εκκλησία γενικότερα και τι σημαίνει για εσάς η πίστη στο Θεό και αν σας έχει βοηθήσει;

Από μικρό παιδί είχα βρεθεί στον Οίκο του Θεού γιατί μου άρεσε και τον υπηρετούσα ως παπαδοπαίδι μέχρι που στην Τετάρτη δημοτικού χειροτονήθηκα το πρώτο αξίωμα, αναγνώστης από τον Μητροπολίτη Ηλείας, λόγω του ότι πήγαινα στην Εκκλησία και βοηθούσα και έψελνα και έκανα όλα τα καθήκοντα.

Πιστεύω πάρα πολύ στο Θεό , δεν έπαψα ποτέ να πιστεύω στο Θεό οτιδήποτε και να μου συνέβη στη ζωή μου πάντα θα πιστεύω και θα συνεχίσω να πιστεύω μέχρι να πεθάνω γιατί έχω δει πάρα πολλά πράγματα και πιστεύω πως αν ένας άνθρωπος που πιστεύει και έχει ανοιχτά τα μάτια του και τα αυτιά του μπορεί να βλέπει θαύματα συνέχεια γύρω του να συμβαίνουν.

Όλα στη ζωή νομίζω είναι δοκιμασίες που πολλές φορές νομίζουμε πως είναι εκδίκηση από το Θεό κάτι που δεν ισχύει, όλα είναι δοκιμασίες για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι κάθε μέρα και όλα μας βοηθούν στον αγώνα μας τον καθημερινό. Όσο πιο καλή δουλειά κάνεις με τον εαυτό σου θα υπερισχύσει το καλό μέσα σου.

Το να κάνεις το κακό είναι πάρα πολύ εύκολο αλλά η χαρά με το κακό είναι προσωρινή ενώ όταν κάνεις το καλό αυτό διαρκεί για πάντα.

Δεν πείραξε καθόλου την πίστη μου αυτό που συνέβη, δεν κλονίστηκε, ήταν ο χώρος όπου συνέβη που με άφησε με ένα σοκ εκείνη τη στιγμή.

Όταν είσαι σε εξωτερικό χώρο έχεις περισσότερες δυνάμεις για να το αντιμετωπίσεις. Όταν βρέθηκα στο χώρο της Εκκλησίας που περιμένεις να πάρεις αγάπη, έναν καλό λόγο, μια ζεστασιά, θαλπωρή και ξαφνικά βλέπεις όλο αυτό το μίσος και ειδικά από έναν άνθρωπο που εκπροσωπεί την Εκκλησία είναι σοκαριστικό δεν ξεπερνιέται έυκολα.

Όσοι δεν είναι άξιοι να υπηρετούν το λόγο του Θεού δεν είναι άξιοι να βρίσκονται στην Εκκλησία, θα έπρεπε να αντικατασταθούν από άλλους που πραγματικά έχουν αυτή την Αποστολή.

Όταν ένας άνθρωπος έχει φτάσει 70χρονών και είναι Ιερέας, αν δεν έχει μάθει να δίνει αγάπη, δεν έχει μάθει τίποτα από αυτά που διαβάζει, κάνει δουλειά δεν κάνει έργο.

Ο Ιερέας είναι το πιο όμορφο πράγμα, διδάσκει τα λόγια του Θεού τα οποία αν τα εφαρμόσεις στη ζωή σου θα δεις υπέροχα πράγματα.

Αν κάποιος υπηρετεί τον Θεό με αυτό τον τρόπο είναι και επικίνδυνος.

Εγώ μέσα στην ατυχία μου στάθηκα και τυχερή γιατί έχω περάσει πολλά πράγματα αλλά αυτό που έπαθα παρόλο που με συγκλόνισε κατάφερα να το ξεπεράσω, μάζεψα τα κομμάτια μου και σηκώθηκα πάλεψα και το πολέμησα.

Αν στην Εκκλησία πήγαινε ένα παιδί που είχε φύγει από το σπίτι του σε μια τρυφερή ηλικία σαν και εμένα, κατατρεγμένο από την κοινωνία και την οικογένεια του και ζητούσε την θαλπωρή της Εκκλησίας, την προστασία της Εκκλησίας και το φαγητό της Εκκλησίας και συναντούσε έναν τέτοιο Ιερέα που θα του έλεγε, πεινάς; δεν έχεις εισοδήματα; Πήγαινε γίνε πόρνη .

Αυτό θα είχε τραγικές συνέπειες για ένα παιδί που θα ήταν αδύναμο και θα μπορούσε να του δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα σοβαρά μέχρι και την αυτοκτονία ή το πεζοδρόμιο.

Νομίζω θα πρέπει σίγουρα αυτός ο άνθρωπος να αντικατασταθεί. Η Εκκλησία θα πρέπει να δέχεται όλους τους ανθρώπους όμοιους γιατί είμαστε καθ εικόνα και καθ ομοίωση του Θεού.

Κανείς δεν πρέπει να διαχωρίζεται.

Ο προπαππούς μου ήταν Ιερέας ο οποίος δεν αμοιβόταν και γνώριζε την ημέρα που θα πέθαινε, ήταν Άγιος άνθρωπος. Κάποιοι το βλέπουν ως επάγγελμα και κάποιοι ως λειτούργημα.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. Κυριάκος 1 χρόνο πριν

    Η κοπέλα (;) λοιπόν είναι αναγνώστης, δηλαδή κατώτερος κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος ! Επομένως η Ιερά Σύνοδος θα πρέπει πρώτα να πράξει τα δέοντα σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες για τον τρανσ-αναγνώστη…και μετά ας ασχοληθεί με τον Ιερέα !

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.