ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Η Τούτα Αμπσολούτα, λοιπόν, είναι ένα έντομο, που αποτελεί τον πιο επικίνδυνο εχθρό της καλλιέργειας της ντομάτας τα τελευταία χρόνια στον ελληνικό χώρο. Η προσβολή της ντομάτας από το εν λόγω έντομο μπορεί να επιφέρει ολοκληρωτική καταστροφή της παραγωγής και απασχολεί σοβαρά τους καλλιεργητές.

Είναι, ουσιαστικά, ένα μικρό καφέ-σταχτί πεταλουδάκι, προερχόμενο από τη Λατινική Αμερική, που έχει εξαπλωθεί τα τελευταία χρόνια σχεδόν σε όλες τις μεσογειακές χώρες. Πέραν της ντομάτας, που προσβάλλει τόσο στην υπαίθρια όσο και στη θερμοκηπιακή καλλιέργεια, προσβάλλει και τα φυτά της μελιτζάνας, της πατάτας και της πιπεριάς.

Δραστηριοποιείται κυρίως την νύχτα, και πετά σε χαμηλό ύψος μέσα στον λαχανόκηπο, ανάμεσα από τις ντοματιές, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες. Γεννά αυγά, δε, που γίνονται κάμπιες, οι οποίες προσβάλλουν κυρίως τα φύλλα της ντομάτας, δημιουργώντας μικρές, αρχικά, στοές, που επεκτείνονται σε εκτεταμένες ξηράνσεις κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Ο πρωτοφανής για την εποχή καύσωνας έχει «τρελάνει» ακόμη και την ίδια τη φύση.

Τα 40άρια των τελευταίων ημερών έχουν επηρεάσει την καλλιέργεια κηπευτικών, με την απότομη αύξηση της θερμοκρασίας να προκαλεί «στρες» στα φυτά, τα οποία αναγκάζονται να προσαρμοστούν μέσα σε λίγες ώρες σε συνθήκες… Ιουλίου!

Στην Πρέβεζα, μάλιστα, η ζέστη προκάλεσε έξαρση του εντόμου Τούτα Αμπσολούτα, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει «εγκατασταθεί» στην περιοχή, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στην παραγωγή.

Όπως καταλαβαίνετε, το όνομα του εντόμου μάς κέντρισε το ενδιαφέρον και το ψάξαμε λίγο το θέμα -αφού πρώτα νομίζαμε, βέβαια, πως πρόκειται για μάρκα βότκας.

Η Τούτα Αμπσολούτα, λοιπόν, είναι ένα έντομο, που αποτελεί τον πιο επικίνδυνο εχθρό της καλλιέργειας της ντομάτας τα τελευταία χρόνια στον ελληνικό χώρο. Η προσβολή της ντομάτας από το εν λόγω έντομο μπορεί να επιφέρει ολοκληρωτική καταστροφή της παραγωγής και απασχολεί σοβαρά τους καλλιεργητές.

ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ Ιουνίου 2020

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.