Η τοπική εκκλησία της αγιοτόκου Θεσσαλονίκης, εόρτασε και φέτος τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, σήμερα, Σάββατο 23 Μαρτίου 2019.

Η Β’ Κυριακή των Νηστειών είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στους αγώνες του θαυματουργού Αυτού αρχιεπισκόπου της Θεσσαλονίκης για την ορθοδοξία και την χριστιανική μας παράδοση.

Το Ιερό λείψανο του Αγίου, φυλάσσεται σαν μοναδικός πνευματικός θησαυρός στον περικαλλή Μητροπολιτικό Ναό των Θεσσαλονικέων και προβάλλεται και τιμάται από την τοπική εκκλησία ιδιαιτέρως αυτές τις μέρες της εορτής του.

Στον φετινό εορτασμό του Αγίου, μαζί με τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμο, μετείχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος , ο οποίος χοροστάτησε κατά τον πανηγυρικό αρχιερατικό Εσπερινό.
Επίσης, συμμετείχαν στον Εσπερινό πολλοί κληρικοί, ιεροψάλτες αλλά και πλήθος πιστών.

Πριν την απόλυση του Εσπερινού, τον λόγο έλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιλητου, κ. Απόστολος, ώστε να ευχαριστησει τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονικης που του δόθηκε για ακόμη μια φορά η ευκαιρία να χοροστατήσει στον Μητροπολιτικό Ναο την ημέρα της εορτής του Αγίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ / ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.