Η Τιμία Κάρα του Αγίου Καλλινίκου στην Καστοριά.

Καστοριά: Την μεγάλη ευλογία να υποδεχθεί την Τιμία Κάρα του νεοφανούς Άγιου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης του Θαυματουργού, θα έχει η Καστοριά.
Η Τιμία Κάρα θα φθάσει το Σάββατο, 30 Μαρτίου, και ώρα 6 το απόγευμα, κατόπιν άδειας και ευλογίας του διαδόχου του, Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, από την πόλη της Έδεσσας στην Καστοριά.

Ο Άγιος Καλλίνικος συνδέεται στενά με την Καστοριά, αφού εδώ υπηρέτησε ως στρατιώτης και εκκλησιαζόταν και ομιλούσε στον κεντρικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καστοριάς και κατηχούσε τους νέους.

“Η άφιξη της Αγίας Κάρας του αγίου Καλλινίκου στην Καστοριά, είναι ένα μεγάλο και ιστορικό γεγονός, διότι μετά από πολλά χρόνια ο άγιος θα ξαναρθεί στον τόπο μας, τον οποίο αγάπησε και υπηρέτησε ως στρατιώτης και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου ομιλούσε”, αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη σε ανακοίνωσή της.

Η Ιερά Μητρόπολη, προσκαλεί όλους, να υποδεχθούν τον νεοφανέντα και θαυματουργό Άγιο της Εκκλησίας μας, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 και ώρα 6:00 το απόγευμα στην πλατεία Χριστοπούλου, επί της οδού Αγίου Αθανασίου.

Έπειτα, εν πομπή θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου θα τελεσθεί ο Δισαρχιερατικός Εσπερινός, ενώ την επόμενη ημέρα Κυριακή το πρωί, ο Όρθρος και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Μεγάλου Πατρός της Εκκλησίας μας, Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και με την παρουσία της Αγίας Κάρας του Αγίου Καλλινίκου.

Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 6:00 μ.μ., την Αγία Κάρα θα υποδεχθούμε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, όπου θα τελεσθεί ο Κατανυκτικός Εσπερινός και ομιλία.

Όλων των Ιερών Ακολουθιών θα προεξάρχει και θα ομιλήσει, έπειτα από πρόσκληση του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Καλλινίκου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Ιεράρχης του Σεπτού Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.