Εκδημία: Tελέστηκε την Τρίτη, 24 Μαΐου 2022, η εξόδιος ακολουθία του π. Μιχαήλ Σιριβιανού, πρωτοπρεσβύτερου του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων και Αγίας Παρασκευής στην Ποταμιά Ξάνθης.

Η προσέλευση του κόσμου, που βρέθηκε στον ναό τη Δευτέρα, για να αποχαιρετήσει τον μακαριστό ιερέα, ο οποίος ανακούφισε εκατοντάδες πιστών κάτω απ’ το πετραχήλι του, ήταν πρωτοφανής. Ο π. Μιχαήλ εκοιμήθη το Σάββατο, 21 Μαΐου, από παθολογικά αίτια, σε ηλικία 70 ετών. Η σορός του τέθηκε προς προσκύνηση στον ναό, που τόσο αγάπησε να υπηρετεί, τη Δευτέρα. Το ίδιο βράδυ εκεί τελέστηκε αγρυπνία σε πολύ κλειστό κύκλο. Την ημέρα της κηδείας, τελέστηκε το πρωί Θεία Λειτουργία κι έπειτα εψάλη η εξόδιος, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, οι οποίοι είχαν μαζί του αγαστή συνεργασία σε εκκλησιαστικό και πνευματικό επίπεδο.

Παραθέτουμε μόνο ελάχιστα από όσα γράφουν όσοι τον γνώρισαν:

«Γίνεται πανηγύρι στον ουρανό! Ένας άξιος λειτουργός στο θρόνο του Θεού ανέβηκε πάνω και τώρα άγγελοι ψάλλουν για κείνον! Ήμασταν τυχεροί που τον γνωρίσαμε και μπήκαμε κάτω απ’ το πετραχήλι του. Είναι μεγάλο προνόμιο να έχουμε δικό μας μεσίτη στο θρόνο του Θεού. Η λύπη για τον προσωρινό χωρισμό μας πρέπει να είναι κάτω από αυτή τη χαρά!»

«Αυτός ο ήλιος της Ποταμιάς, αυτή η σεβάσμια και ασκητική μορφή, αυτή η αλαφροπάτητη σιλουέτα με το φωτεινό βλέμμα όλο αγάπη, που μας ξεκαθάριζε το κουβάρι των σκέψεων και μας έβαζε πάλι στον Δρόμο, θα ζει πάντοτε μέσα στις καρδιές μας!

Καλό παράδεισο, πολυαγαπημένε μας πατέρα! Καλή αντάμωση!».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.