Εντός του σπηλαίου, όπου βρίσκεται το Ιερό Λείψανο του Οσίου Παταπίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε χθες Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019, το μεσημέρι, την Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην ομώνυμη Ι. Μονή στο Λουτράκι, πλαισιωμένος από τους συνοδούς Ιερείς του και σύμπασα την Αδελφότητα της Ι. Μονής.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, δραττόμενος της ευκαιρίας της εορτής της μνήμης του Οσίου Ιλαρίωνος, Ηγουμένου της Μονής Πελεκητής, ανέλυσε ένα από τα εσπέρια, το οποίο αναφέρεται στην καθαρότητα του βίου του Οσίου Ιλαρίωνος, καθώς και στις αρετές της αγάπης, της υπομονής, της πραότητας, της πίστεως, της ελπίδας και της προσευχής.

Τις αρετές αυτές ο κάθε πιστός, πολλώ δε μάλλον κάθε Μοναχός ή Μοναχή οφείλει να «λαχταρά» να τις αποκτήσει, ιδιαιτέρως δε κατά την περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής, προκειμένου να φτάσει στον στόχο του/της, που δεν πρέπει να είναι άλλος από την κατά χάριν Θέωση.

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε το κήρυγμα του επικαλούμενος τις πρεσβείες του Οσίου Πατρός Παταπίου και του Οσίου Ιλαρίωνος προκειμένου η Γερόντισσα της Ι. Μονής Χρυσοβαλάντη Μοναχή και η υπ᾿ αυτήν Αδελφότητα αξίως να φτάσουν να εορτάσουν τα Άχραντα Πάθη και την Ένδοξο Ανάσταση του Κυρίου μας!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.