Τιμήθηκε στη Θεσσαλονίκη με την εκδήλωση της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας η μνήμη των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας ξεριζώθηκε μετά από 3 χιλιετίες αδιάκοπης παρουσίας.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η κα. Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε στο γεγονός γράφοντας: «Τιμήσαμε σήμερα στην Θεσσαλονίκη την μνήμη των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Εκπροσώπησα την κυβέρνηση στην τελετή μνήμης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον Ελληνισμό που μετά από 3 χιλιετίες αδιάκοπης παρουσίας και πολιτισμικής ακτινοβολίας, ξεριζώθηκε από τα πατρογονικά του χώματα, με τον πιο τραγικό τρόπο.

Τιμούμε τα θύματα αλλά και τους ανθρώπους που σε πείσμα όσων απεργάζονταν την εξόντωσή τους, άντεξαν, πέρασαν στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, και μέσα σε συνθήκες ασύλληπτων αντιξοοτήτων, όχι μόνο επιβίωσαν αλλά διέπρεψαν, αναζωογόνησαν με την αξιοσύνη τους τον εθνικό κορμό και έγιναν συνδιαμορφωτές της νέας Ελλάδας που αναδύθηκε μέσα από τις στάχτες της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Το φωτεινό τους παράδειγμα υπέρβασης δυσκολιών και εμποδίων ασύγκριτα μεγαλύτερων σε σχέση με όσα αντιμετωπίζουμε σήμερα, αποτελεί για όλους μας παντοτινό οδηγό».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.