Με πνευματική χαρά και αγαλλίαση, αλλά και με κάθε λειτουργική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε και φέτος λαμπρά στη Λευκωσία η πρώτη Θεομητορική Εορτή του εκκλησιαστικού έτους, η κατά θαυμαστό τρόπο γενομένη Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Πλήθος πιστών της ημικατεχόμενης πρωτεύουσας συνέρρευσαν ευλαβικά στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς Παναγίας Μακεδονιτίσσης, Παναγίας Χρυσελεούσης και Παναγίας του Τράχωνα για να τιμήσουν το πρόσωπο της Μητέρας του Θεού και να συμψάλουν τους θαυμάσιους εκκλησιαστικούς ύμνους της Εορτής.

Στον Ιερό Ναό τής Παναγίας του Τράχωνα, την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος τού Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νιτρίας κ. Νικοδήμου, συμπαραστατουμένου υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννου.

Έγινε περιφορά της εικόνας του Γενεσίου της Θεοτόκου περιμετρικά του ναού και τελέστηκε αρτοκλασία.

Επίσης, το πλήθος των πιστών, που κυριολεκτικά κατέκλυσε τον Ναό, παρακολούθησε με ιδιαίτερη προσοχή τον θείο λόγο, τον οποίο κήρυξε ο Καθηγούμενος.

Η αρετή, η προσευχή και η υπομονή των γηραιών Ιωακείμ και Άννα ήταν αυτές που παρακίνησαν την θεία Παναγάπη να τους προσφέρει ένα παιδί, ώστε να λυτρωθούν από το όνειδος της ατεκνίας τους, και μάλιστα ένα παιδί που θα γίνει το σκεύος που θα χωρέσει τον αχώρητο Θεό, που θα γίνει η αιτία της καταλλαγής των ανθρώπων με τον Θεό.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, προεξάρχοντος τού Επισκόπου Νιτρίας κ. Νικοδήμου, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ίδιο ιερό. Συλλειτούργησαν ο Καθηγούμενος τής Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννης και κληρικοί της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.