Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, τιμήθηκε, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το πρωί της Δευτέρας, 21 Νοεμβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.Πλάτων, χοροστάτησε του Όρθρου, προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και εν συνεχεία της Επισήμου Δοξολογίας επί τη ευκαιρία του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, εις τον Ιερό Ναό της Παναγίας Παρθένου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Περιβολακίου Λαγκαδά.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «Την παράδοση και την κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοί μας με τα όσα κατάφεραν ώστε εμείς σήμερα να είμαστε ελεύθεροι, οφείλουμε να τη διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού. Την εποχή που πολλές σταθερές απαξιώνονται ή ακόμα χειρότερα χλευάζονται, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι από την ιστορία μας και μόνο να είμαστε αιώνια ευγνώμονες στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και τη Θεοτόκο που πάντα θα βρίσκεται δίπλα τους για να τους φυλά και να τους προστατεύει».
Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, παρέστησαν οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτριος Βαρτζόπουλος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αντιπροσωπείες των Στρατιωτικών Μονάδων και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής μας, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοίκησης και της Τοπικής Κοινότητος του Περιβολακίου, καθώς επίσης και αντιπροσωπίες μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαιδεύσεως με την Γαλανόλευκη Σημαία ανά χείρας.
Ακολούθησε, στο χώρο του μνημείου των Ηρώων της πόλεως του Περιβολακίου, Επιμνημόσυνη Δέηση και η καθιερωμένη Κατάθεση Στεφάνων στην μνήμη όλων όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδος και του Γένους μας, ενώ η συγκινητική τελετή έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.