«Σχετικά με όλη την φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης για την πρόσφατη αγορά ακινήτου στο Σύδνεϋ από το Consolidated Trust, η Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου εκφράζει απερίφραστα την αμέριστη υποστήριξη της προς τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο σε αυτή την δύσκολη περίοδο, όπου πολλές ανεύθυνες αναφορές κυκλοφορούν με σκοπό να βλάψουν την καλή φήμη του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας ευρύτερα.

Η Θεολογική Σχολή γνωρίζει πολύ καλά ότι πολλοί ισχυρισμοί που κυκλοφορούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι αναληθείς και αβάσιμοι. Για αυτόν τον λόγο, πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτά τα δημοσιεύματα παρακινούνται αποκλειστικά από ιδιοτελή συμφέροντα, τα οποία διαταράχθηκαν όταν η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε ομόφωνα τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο στον θρόνο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Η Θεολογική Σχολή ευχαριστεί και δοξάζει τον Θεό για το γεγονός ότι, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος κατάφερε να ανανεώσει την πνευματική ηγεσία της Εκκλησίας με την εκλογή τριών νέων βοηθών επισκόπων, να θεραπεύσει παλαιά τραύματα διαίρεσης μέσα στην ελληνική κοινότητα, να κάνει την μετάβαση της Θεολογικής Σχολής σε μια νέα και συναρπαστική φάση, να διοργανώσει συνέδρια νεολαίας σε όλη την Αυστραλία, να σχεδιάσει και να ολοκληρώσει ενός κέντρο νεότητος στο νησί Μπράϊμπι, να διευρύνει το πεδίο της διακονίας σε όσους είναι λιγότερο τυχεροί μέσω περισσοτέρων προγραμμάτων των κέντρων πρόνοιας της Αρχιεπισκοπής, να οργανώσει την δημιουργία κέντρων απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, να ενισχύσει την παρουσία του μοναχισμού και να καταδείξει την αμέριστη αφοσίωση του προς την Αυστραλία μέσω της καθοδήγησης του στην συλλογή πόρων για εκείνους που υπέφεραν κατά την διάρκεια των καταστροφικών συνεπειών των πυρκαγιών τον Ιανουάριο του 2020 και την εμφάνιση της πανδημίας Covid-19. Όλα αυτά είναι απλά για να αναφερθούν μερικές από τις πολυάριθμες πρωτοβουλίες του.»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.