ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Έλευσις Τιμίας Χειρός Αγίου Διονυσίου του εκ Ζακύνθου, του Αγίου της Συγγνώμης και της ανεξικακίας στην Αγία Ματρώνα Νέας Ερυθραίας.

Ο Ιερός Ναός Αγίας Ματρώνας Νέας Ερυθραίας υποδέχεται για πρώτη φορά τη θαυματουργή Τιμία Χείρα του Αγίου Διονυσίου του εκ Ζακύνθου εκ της σεβασμίας και αυτοκρατορικής Ιεράς Μονής Στροφάδων Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου.

Η Τιμία Χείρα καταφθάνει στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς για πρώτη φορά από 15 έως 22 Μαΐου.

Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 και ώρα 6:30 απογευματινή, από τον Μητροπολίτη Κηφισιάς Κύριλλο.

Τη δημοτική αρχή θα εκπροσωπεί ο Ανδρέας Καραγιάννης.

Χορηγός επικοινωνίας ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Ο Άγιος Διονύσιος και το Ιερό Σκήνωμα

Ο Διονύσιος πέθανε σε βαθιά γεράματα, 17 Δεκεμβρίου 1622 μ.Χ. Τάφηκε στη Μονή Στροφάδων και κατά την εκταφή το λείψανό του βγήκε ευωδιαστό και αδιάφθορο.

Η αγιότητά του αναγνωρίσθηκε από το οικουμενικό πατριαρχείο το 1703 μ.Χ., αλλά στο νησί ένεκα του βίου του, αλλά και του λειψάνου του ετιμάτο ως άγιος αρκετά νωρίτερα.

Στις 24 Αύγούστου του 1717 μ.Χ. μετεκομίσθη το Σεπτό Σκήνωμά του στη Ζάκυνθο για να προστατευθεί από τους πειρατές. Αρχικά φυλάχτηκε στον Ιερό Ναό του Μετοχίου της Ι. Μονής, στο προάστιο Καλλιτέρος.

Το 1764 μ.Χ. εναποτέθηκε οριστικά στην ομώνυμη Ιερά Μονή του, που έχτισαν oί Μοναχοί των Στροφάδων. Από τότε το Σεπτό Σκήνωμά του αποτελεί μέχρι σήμερα πόλο έλξεως χιλιάδων προσκυνητών και πηγή συνεχών ιάσεων και θαυμάτων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.