Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής από το Αίγιο θα τεθεί σε προσκύνηση από τις 18 Οκτωβρίου έως και την 1η Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς στο πλαίσιο των Λατρευτικών Εκδηλώσεων για τα «Δημήτρια 2020».

Η Υποδοχή της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 18:00 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Στον Ιερό Ναό τελείται κάθε πρωί η Θεία Λειτουργία.

Κατά την παράδοση τον δέκατο αιώνα ένα καράβι ναυάγησε στον Κορινθιακό Κόλπο. Ο καπετάνιος του καραβιού κατάφερε να φθάσει στην ακτή όπου ευχαρίστησε το Θεό για την ανέλπιστη σωτηρία.

Τότε, μέσα στο σκοτάδι, αντίκρισε σε έναν απόκρημνο βράχο, ένα παράξενο φως. Σκαρφάλωσε στο βράχο όπου μέσα σε μικρό κοίλωμα, ένα είδος φυσικού κρυψώνα , αστραποβολούσε η εικόνα της Θεοτόκου.

Ο ευλαβής ναυτικός αφού προσκύνησε την Αγία εικόνα έτρεξε στην πόλη να αναφέρει το γεγονός, με σύσσωμο τον λαό να πηγαίνει να προσκυνήσει το θαύμα.

Η παράδοση μάλιστα θέλει οι Αιγιείς στην αρχή να χτίζουν το Ναό πιο πέρα από το σημείο που βρέθηκε η εικόνα επειδή τους εμπόδιζε ο βράχο όμως τη νύχτα ακούστηκε τρομερή βοή που συγκλόνισε τον τόπο σα να έγινε τρομερός σεισμός και την άλλη ημέρα κατάπληκτος ο λαός είδε στο βράχο σχηματισμένη μια σπηλιά.

Τότε κατάλαβαν ποιο ήταν το θέλημα της Παναγίας και χτίσανε την εκκλησία πάνω στο βράχο. Ο καπετάνιος του καραβιού δεν ξαναταξίδεψε. Έμεινε για πάντα εκεί και ασκήτεψε και η σκήτη του σώζεται μέχρι σήμερα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.