Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και την καθοδήγηση του Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Καμπέρας, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίου, τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, Καμπέρα, στο Jervis Bay και στο Batemans Bay της Νέας Νοτίου Ουαλίας.

Στην Καμπέρα η τελετή του Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού έλαβε χώρα στην τοποθεσία Casuarina Sands Reserve, από τον π. Πέτρο Κηπουρό, εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καμπέρας. Τον Σταυρό έπιασε ο νεαρός Νικήτας Παράσχος, φοιτητής Πανεπιστημίου.

Στο Jervis Bay της αντίστοιχης τελετής προέστη ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Παναγιώτης Μαυρομμάτης, συνεφημέριος του Ιερού ΝαούΑγίας Ευφημίας στο Bankstown του Σύδνεϋ και Διευθυντής του ομώνυμου Κολλεγίου. Τον Τίμιο Σταυρό από τη θάλασσα, στο Plantation Point Reserve, ανέσυρε ο νεαρός Γιάννης Χατζησάββας, πρόσφατα νυμφευμένος.

Τέλος, στην πόλη Batemans Bay, που βρίσκεται επίσης στην ανατολική ακτή της Αυστραλία, η τελετή του Αγιασμού των υδάτων τελέστηκε από τον π. Ιάκωβο Συριώτη, εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Queanbeyan, και τον Σταυρό έπιασε ο νεαρός Μιχαήλ Βουδούρης.

Οι πατέρες μετέφεραν στους πιστούς την αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου και ευχήθηκαν σε όλους να έχουν μια ευλογημένη, με υγεία και ευημερία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.