Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ. Διονύσιος, σήμερα Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021, πλαισιούμενος από Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεώς μας ευλόγησε την μαθητιώσα νεολαία της Αποστολικής Ι. Μητροπόλεώς μας, κατά την προσέλευσή της στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, την πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους 2021-2022.

Συγκεκριμένα και κατά σειρά κατόπιν προσκλήσεως των Διευθυντών και των μαθητών τους τέλεσε την Ι. Ακολουθία του Αγιασμού στα παρακάτω Σχολεία: 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου, παρουσία του Δημάρχου της πόλεως κ. Βασιλείου Νανόπουλου, 1ο Γυμνάσιο Κορίνθου και Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και άλλων παραγόντων.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, ανάλογα με την ηλικία των μαθητών, τους ομίλησε πατρικά εκφράζοντες την χαρά του, γιατί παρά το γεγονός ότι ο κορωνοϊός ταλαιπωρεί ακόμα την ανθρωπότητα, εντούτοις τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά και δια ζώσης, με τον παραδοσιακό τρόπο. Στην συνέχεια νουθέτησε τους μαθητές να τιμούν τους δασκάλους τους, γιατί αυτοί είναι οι δεύτεροι γονείς τους λέγοντας την φράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου: «Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην». Παράλληλα, προέτρεψε τους μαθητές και τους γονείς τους να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, ώστε όλοι να παραμείνουμε ασφαλείς και υγιείς προκειμένου να καταστούν υγιή, ψυχή τε και σώματι, μέλη της κοινωνίας μας, όταν φθάσουν να γίνουν Ακαδημαϊκοί πολίτες και αργότερα να γίνουν παραγωγικοί και καλοί «αγωνιστές» στον στίβο της ζωής.

Τέλος, ευχήθηκε τόσο στους μαθητές όσο και στους δασκάλους, καθηγητές και τους γονείς των παιδιών με υγεία να διανύσουν την νέα σχολική χρονιά και να αποδειχθεί αυτή καλή, ευλογημένη παρά Θεού και καρποφόρα!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.