Η υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας της Βηματάρισσας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό Ταμασού, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου.

Την εικόνα κόμισε ο Γέροντας Εφραίμ Καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου και υποδέχθηκε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Λύδρας κ. Επιφάνειος και σύσσωμος ο κλήρος της Μητρόπολης Ταμασού, μαζί με πλήθος κόσμου.

Κατά τον εσπερινό ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Ταμασού ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την ευλογία που έφερε στον τόπο τους από το περιβόλι της Παναγίας.

Ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε για την παρηγοριά που βρίσκει ο κάθε άνθρωπος που γονατίζει και προσεύχεται στην Παναγία και αναφέρθηκε και στην ιστορία της θαυματουργής εικόνας τονίζοντας ότι η Παναγία είναι εκείνη που καθοδηγεί τα βήματά μας κάθε λεπτό και γι αυτό πρέπει να την επικαλούμαστε πάντα.

Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ταμασού διάβασε μάλιστα το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος απουσίαζε ως απεσταλμένος της Ιεράς Συνόδου στην Αλβανία και μεταξύ άλλων στην επιστολή του διατύπωνε την ευγνωμοσύνη του στο πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ για την ευλογία αυτή να τους φέρει την Εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας.

orthodoxia agency

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.