Ι.Μ. ΣΥΡΟΥ, ΤΗΝΟΥ, ΑΝΔΡΟΥ, ΚΕΑΣ ΚΑΙ ΜΗΛΟΥ

Στον ανεγερθέντα επί του τόπου Ευρέσεως, το 1936, της αγίας Εικόνας του Αγίου Δημητρίου ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό τελέσθηκε Εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου.
Παρευρέθηκαν ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικ. Λειβαδάρας, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου κ. Αλέξανδρος Αθανασίου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άνω Σύρου κ. Πέτρος Ραουζαίου, ο Λιμενάρχης Σύρου, ο Υποδιοικητής της Ναυτικής Βάσης, ο Στρατηγός και Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Ερμούπολης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συριανών και πολλοί πιστοί, οι οποίοι προσήλθαν και συνεχώς προσέρχονταν για προσκύνηση της Εικόνας του Αγίου.

Ομιλώντας χθες προς το εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο θαυμαστό γεγονός της ευρέσεως της ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου, η οποία απετέλεσε ευλογία για τη Σύρο, καθώς έτσι απέκτησε και ένα ακόμα προστάτη Άγιο και μάλιστα στρατιωτικό, υπενθύμισε τη συνεισφορά όλων των Συριανών για την άμεση ανοικοδόμηση των δύο Ιερών Ναών, του κυριωνύμου και της Ευρέσεως, με προεξάρχοντα τον αοίδιμο Προκάτοχό του Μητροπολίτη Σύρου Φιλάρετο.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες προς το Θεό για όσα μας προσφέρει, ζητώντας ως αντάλλαγμα να έχει όχι την αποκλειστικότητα, αλλά την προτεραιότητα στην αγάπη μας.

Και κατέληξε λέγοντας ότι έχουμε χρέος, όπως ο Άγιος Δημήτριος, να διακρίνουμε τα σημαντικά από τα ασήμαντα, τα αιώνια από τα πρόσκαιρα, και να είμαστε έτοιμοι, με τις ευλογίες του Θεσσαλονικέως Μεγαλομάρτυρος, να αντιμετωπίζουμε νικηφόρα τους Λυαίους της εποχής μας.

Τέλος, ευχαρίστησε τους Εφημερίους του Ναού για τη με αγάπη μέριμνά τους προς τον Ιερό Ναό και τον άψογο ευπρεπισμό των Πανηγύρεών του, τους Ιεροψάλτες, τους Διακονητές και το Νεωκόρο του Ναού, και ευχήθηκε σε όλους, και ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες, να ευρίσκονται πάντα υπό την προστασία του Αγίου Δημητρίου.

Σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε στον ίδιο Ιερό Ναό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.