Στον περικαλλή, ιστορικό και ολόφωτο Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως τελέσθηκε απόψε Τρισαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αμαρούσιο κ. Κυρίλλου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βεροίας κ. Παντελεήμονος και του προσκαλεσαμένου αυτούς Σύρου κ. Δωροθέου Β', με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σύρου και Κληρικών από τις Ιερές Μητροπόλεις Βεροίας και Κηφισίας.

Προ του πέρατος του Εσπερινού, ο Σεβσσμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Βέροιας κ. Παντελεήμονα και Κηφισίας κ. Κύριλλο στον ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου, τον οποίο οι ευσεβείς κάτοικοι της Ερμούπολης ανήγειραν το 1848, λαμπρή υποθήκη της ευσεβείας και της καλαισθησίας τους και του δοξασμένου παρελθόντος της Ερμούπολης, και παρεκάλεσε τον προεξάρχοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο να απευθύνει προς το πυκνό εκκλησίασμα λόγους παραμυθητικούς και ενισχυτικούς.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος, αφού ευχαρίστησε με εκφράσεις αδελφικής αγάπης τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’, ομίλησε παραστατικώτατα για την πνευματική ανθοδέσμη των αρετών που περιέχεται στο τροπάριο του Αγίου Νικολάου.
Ειδικώτερα, επεσήμανε ότι σ’ αυτό περιλαμβάνονται τα τρία βασικά καθήκοντα του ανθρώπου έναντι του Θεού, του πλησίον και του εαυτού του, τονίζοντας ότι ο Άγιος Νικόλαος μας προσφέρει υπόδειγμα τήρησης αυτών των καθηκόντων, με την πίστη του στο Θεό, την έμπρακτη αγάπη του προς το συνάνθρωπο και την εγκράτεια, όσον αφορά τον εαυτό του, και ευχήθηκε προς τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’, τον Κλήρο και το λαό της Σύρου για την εορτή του Πολιούχου της.
Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιω. Βρούτσης, η Εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κα Αικατερίνη Μονογυιού, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλ. Αθανασίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Δαδάος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συριανών, ο Στρατηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διοικητής της Ναυτικής Βάσης Σύρου, ο εκπρόσωπος της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, ο Λιμενάρχης Σύρου, ο Προϊστάμενος των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σύρου, ο Διοικητής και Σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, Αξιωματικοί του Στρατού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και μέγα πλήθος πιστών, που είχαν κατακλύσει τον υπερμεγέθη Ιερό Ναό, στον οποίο αύριο το πρωί θα τελεσθεί, ωσαύτως, Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.