Η Ένωση Συγγραφέων του Μαυροβουνίου επισημαίνει σε ολόκληρο το πολιτιστικό κοινό το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι αυτές τις μέρες θα ήταν πιο επιθυμητό και σκόπιμο να μιλήσουμε για την πνευματική και πολιτιστική πρόοδο αυτής της χώρας και για νέες πολιτιστικές ανακαλύψεις, παρά να επικεντρωθούμε σε θέματα ασφαλείας με τους κληρικούς και τους πολίτες της Μπούντβα και άλλες πόλεις, οι οποίες κατάφεραν ένα επιπλέον χτύπημα στη φήμη του Μαυροβουνίου, στον πολιτισμό του και στην καλή συνύπαρξη όλων των θρησκειών και εθνών.

Είναι γνωστό στο κοινό μας ότι από την ίδρυσή της, το 1946, η Ένωση Συγγραφέων (UCCG) ιδρύθηκε στο Μαυροβούνιο και έχει αναφαίρετο δικαίωμα να καλέσει τη χώρα μας να επιστρέψει στις κοινωνικές και πολιτιστικές τις τάσεις που βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά από τα επιθετικά γεγονότα στη Μπούντβα και τις τραγικές εικόνες που έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Οι δυσάρεστες σκηνές από την Μπούντβα σίγουρα δεν συμβάλλουν στο καλό του Μαυροβουνίου και των πολιτών του, ούτε στο κράτος δικαίου, αλλά εμφανίζονται ως άμεση άρνησή τους. Κυρίως επειδή τα γεγονότα στη χώρα μας βρίσκονται τακτικά στο επίκεντρο της διεθνούς κοινότητας και πολλών οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Η UCCG απαιτεί από τις σημερινές αρχές να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στη δημοκρατική και πολιτιστική σφαίρα και στο δυναμικό του Μαυροβουνίου, ως πιθανό μέλος της Ε.Ε., επειδή οι τραγικές εικόνες από την Μπούντβα μας απομακρύνουν από την Ευρώπη και τα ευρωπαϊκά δημοκρατικά ρεύματα και προοπτικές.

Εκτός από όλα αυτά, η Ένωση Συγγραφέων αναγνωρίζει τη θέση όλων των πολιτών του Μαυροβουνίου ότι ο αμφισβητούμενος νόμος για την ελευθερία της θρησκείας δεν έφερε καλό σε κανέναν.

Λόγω όλων των πρόσφατων ατυχών γεγονότων και του γεγονότος ότι το Μαυροβούνιο ανήκει σε όλους τους πολίτες του, ανεξάρτητα από τη θρησκεία και το έθνος, το UCCG καλεί τις αρμόδιες κρατικές αρχές να σεβαστούν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα σύμφωνα με τον υψηλότερο κώδικα δεοντολογίας, όπως επιβεβαιώνουν τα μέλη της UCCG που υπογράφουν».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.