Το Σάββατο 26 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία επιτελείται η Σύναξις του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιεράς Μονής Παναγίας Κουφής Πέτρας.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στο κήρυγμά του: «Αξιωθήκαμε και φέτος να εορτάσουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, ένα κομβικό γεγονός της Εκκλησίας που δίδει την πρόγευση της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους. Με την υποταγή, την υπακοή, την αγνότητά Της και την αποδοχή του Θελήματος του Θεού, η Παναγία μας αξιώνεται να γίνει Μητέρα του Σωτήρος του κόσμου, αξιώνεται να κυοφορήσει μέσα στη γαστέρα Της τον Υιό και Λόγο του Θεού, για να γίνει άνθρωπος το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος και έτσι να μπορέσει να σώσει όλους εμάς.

Εύχομαι με τις πρεσβείες της Παναγίας μας να συνεχίσουμε να πορευόμαστε τον δρόμο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής εν προσευχή, εν μετανοία και εξομολογήσει και με την μετοχή στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Έτσι θα μπορέσουμε να νιώσουμε τον λόγο που θα ανυψωθεί ο Υιός του Θεού επάνω στο Ξύλο της Ζωής, επάνω στο Σταυρό, για να ελκύσει πάντες ημάς».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.