Το εσπέρας της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου, επί τη Εορτή της Συνάξεως της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό, μετόχιον της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών, στο Τσαμπί.

Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς χριστιανούς, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε περί της Εορτής: «Εορτάζουμε απόψε το θαυμαστό γεγονός της Ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μέσα σε μυρτιές, στο νησί των Κυθήρων, καθώς και το θαύμα που επετέλεσε στον Παράλυτο, ο οποίος επί πολλά χρόνια έστελνε τα δώρα του προς την Υπεραγία Θεοτόκο, παρακαλώντας Την να του χαρίσει την ίαση. Όταν αποφάσισε μετά από πολλά χρόνια να έλθει την ημέρα της πανηγύρεως της Παναγίας στο ναό Της, να αγρυπνήσει και να Την παρακαλέσει έμπροσθεν της Ιεράς Εικόνος Της διά το πρόβλημα του, έλαβε την ίαση και απεκαταστήθη πλήρως η υγεία του», ανέφερε.

«Δεν εορτάζουμε όμως μόνο το θαύμα του Παραλύτου αλλά και τα αναρίθμητα θαύματα που επετέλεσε και συνεχίζει να επιτελεί ανά τους αιώνες η σεβασμία Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου σε όσους προσέρχονται σε Αυτήν και προσκυνούν με ευλάβεια το Σεπτό Της Πρόσωπο. Διότι δεν υπάρχει συναξάρι που να μην αναφέρει έστω και μια ευεργεσία της Υπεραγίας Θεοτόκου προς το ανθρώπινο γένος», υπεγράμμισε και προσέθεσε: «Καθημερινά υπάρχει μια υπενθύμιση διά την αγάπη, τη στοργή και το έλεος που αφειδώς προσφέρει η Παναγία μας σε ολόκληρο τον κόσμο και σε καθένα μας ξεχωριστά που θα καταθέσει το αίτημά του στην σεβασμία Εικόνα Της. Γι’ αυτό και ο πιστός λαός προσπαθεί να βρει ευκαιρίες να τιμήσει την Παναγία, την Μητέρα πάντων των ορθοδόξων χριστιανών. Διότι όλοι αισθανόμαστε τη ζεστασιά, τη χάρη και την ευλογία Της στη ζωή μας».

Ο σεβαστός Ποιμενάρχης κατέκλεισε την ομιλία του, λέγοντας: «Τα άπειρα θαύματα της Παναγίας αποδεικνύουν ότι δεν εγκατέλειψε τον κόσμο με την παρέλευση σαράντα ημερών μετά την Κοίμησή Της, όπως ακούμε στο απολυτίκιο της Εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά είναι πάντοτε παρούσα, είναι πάντοτε δίπλα μας. Πάντοτε προσπαθεί με τις δεήσεις και τις προσευχές Της προς τον Κύριο και τον εν Τριάδι αληθινό Θεό να μας χαρίζει πρωτίστως την ψυχική και πνευματική υγεία, να προστατεύει τον τόπο μας, να ευλογεί τα παιδιά Της. Διότι Εκείνη είναι το κλειδί της πύλης του Παραδείσου αφού έγινε η κλίμακα με την οποία έφερε στη γη τον Θεό. Δι’ Εκείνης μπόρεσε ο Θεός με το Μυστήριο της Θείας Οικονομίας να αποκαταστήσει την επικοινωνία με τα πλάσματά του που είχε αποκοπεί εξαιτίας του προπατορικού αμαρτήματος και να τους ανοίξει και πάλι τον δρόμο προς την Βασιλεία των Ουρανών. Ένα πράγμα όμως δεν θα πάψει ποτέ να ζητάει από εμάς, ένα πράγμα εύχεται να συνειδητοποιήσουμε· να εφαρμόζουμε στη ζωή μας το Λόγο του Ευαγγελίου του Θεού».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.