Με Ιερά κατάνυξη εορτάσθηκε την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου η Σύναξη της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό Παναγίας Δεσποίνης, έναν από τους παλαιοτέρους Ναούς της Λαμίας,.

Στον πανηγυρικό Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος στην συνέχεια προηξήρχε της λαμπρής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Τα ιερά αναλόγια εκόσμησαν : ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Πρωτοψάλτης κ. Ανδρέας Ιωακείμ με την συμμετοχή του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού και Αξιωματικού της Αεροπορίας κ. Βασιλείου Γρηγοριάδη, του Λαμπαδαρίου του Ναού κ. Δημητρίου Λιακοπούλου, καθώς κι άλλων Ιεροψαλτών, μελών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ανέλυσε τα γεγονότα, τα οποία επηκολούθησαν μετά την γέννηση του Χριστού, όπως η προσκύνηση των Μάγων, η σφαγή των χιλιάδων αθώων αγίων νηπίων από τον Ηρώδη, η φυγή του εξόριστου νεογέννητου Χριστού μας εις Αίγυπτον και ωμίλησε για το τιμώμενο πρόσωπο της Παναγίας και για την πρόνοια του Θεού εις την ζωή όλων των χριστιανών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.