Σύμφωνα με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η Σύναξη της Παναγίας Γοργοεπηκόου, στον περικαλλή Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού στην Πυλαία Θεσσαλονίκης του οποίου το ένα εκ των παρεκκλησίων του είναι αφιερωμένο στην Παναγία ενώ εκεί φυλάσσεται και η ιστορική και θαυματουργός εικόνα Της.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου όπου με μια σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του χαριτόβρυτου λειψάνου και της ιεράς εικόνας του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως.

Ολόκληρη την εβδομάδα στον ιερό ναό το λατρευτικό πρόγραμμα ήταν πλούσιο. Τα πρωινά τελούνταν θεία λειτουργία, ενώ τα απογεύματα παρακλήσεις, χαιρετισμοί στον άγιο Νεκτάριο και η ακολουθία του ιερού ευχελαίου.

Το βράδυ της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου την πανηγυρική αγρυπνία τέλεσε ο προϊσταμένος του ιερού ναού Αρχιμανδρίτης π. Δημήτριος Τζαφιάς με τον ιεροδιάκονο π. Ευγένιο Καμπουράκη

Τους ύμνους απέδωσαν ιεροπρεπώς οι ιεροψάλτες του Ιερού Ναού δεξιά ο κ. Γιώργος Φανάρας και αριστερά ο κ. Θεμιστοκλής Στεργίου τους οποίους πλαισίωναν τα παιδιά της χορωδίας του ναού.

Πολλοί πιστοί τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία του COVID-19, με ευλάβεια παρευρέθηκαν στην πανηγυρική αγρυπνία και συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, προσκύνησαν τα ιερά Λείψανα του Αγίου Νεκταρίου και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

ope

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.