Πραγματοποιήθηκε χθές Σάββατο 11 Μαρτίου τ.έ. στην κατάμεστη αίθουσα τού Μητροπολιτικού Ναού τής Μταμορφώσεως Ερμουπόλεως, η συνάντηση γιά τον μήνα Μάρτιο τού Σχολείου Οικογένειας τής Ι.Μητροπόλεως Σύρου.

Σημειωτέον ότι το Σχολείο Οικογένειας τής Ι. Μητροπόλεως Σύρου που πραγματοποιείται στην Ερμούπολη, είναι από τις πρώτες ποιμαντικές δράσεις τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β άμα τή εκλογή του και καταστάσει του στην Μητρόπολη Σύρου. Το γενικό θέμα τής φετεινής περιόδου είναι:*Τα πραγματικά αίτια τών τσακωμών – συγκρούσεων (που συνήθως οδηγούν στην διάλυση) στις ανθρώπινες σχέσεις και κυρίως μέσα στην οικογένεια.*
Ο υπεύθυνος τής εν λόγω δράσεως τής Ι.Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Ζαχαρόπουλος Ψυχοθεραπευτής με ειδικότητα στην Οικογενειακή Θεραπεία, χθες ανέπτυξε έναν από τους βασικότερους και συχνότερους λόγους συγκρούσεων και διαλύσεως τών σχέσεων που είναι *η ανάγκη τού Εγώ να έχει δίκιο,* ώστε να αισθάνεται ανώτερο και φυσικά ο απέναντι να έχει άδικο, μειωμένος και κατώτερος. Ένα μεγάλο μέρος τής χθεσινής συναντήσεως αφιερώθηκε διαδραστικά με το ακροατήριο στην ανάλυση και κατανόηση τής φύσεως τού ΕΓΩ. Έγινε μιά άκρως γόνιμη και ζωντανή συζήτηση και με παραδείγματα από την καθημερινή ζωή, ο ομιλητής πρότεινε τρόπους διαχειρίσεως τού ΕΓΩ, οι οποίοι δεν θα οδηγούν στην απώλεια τής αγάπης και στην ρήξη και καταστροφή τών σχέσεων στην οικογένεια, αλλά και εκτός οικογενείας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.