Η Ελλάδα θρηνεί σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου του 2021… Ο Μίκης Θεοδωράκης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική παρακαταθήκη η οποία θα μας συντροφεύει για αιώνες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.Ο καλλιτέχνης ο οποίος έχει δημιουργήσει αριστουργήματα τα οποία παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο και προκαλούν μεγάλη συγκίνηση σε μικρούς και μεγάλους, έχει αφήσει τη σφραγίδα του και στον παγκόσμιο κινηματογράφο καθώς έγραψε τη μουσική για τον θρυλικό “Ζορμπά” που χόρεψε ο επίσης σημαντικός καλλιτέχνης και ηθοποιός Άντονι Κούιν.

Η μουσική που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης για την ταινία “Αλέξης Ζορμπάς” , έχει ακουστεί σε όλον τον πλανήτη και το συγκεκριμένο τραγούδι είναι ένα από τα δημοφιλέστερα του Έλληνα συνθέτη. Έχει διασκευαστεί από πολλούς μουσικούς και ο ήχος του έχει εναρμονιστεί σε πολλά είδη μουσικής.

Το συγκεκριμένο τραγούδι αποτέλεσε τη αιτία για να δημιουργηθεί το συρτάκι και ο Γιώργος Προβιάς ήταν ο άνθρωπος που θεωρείται δημιουργός του χορού.

Ο Άντονι Κούιν εμφανίζεται στην ταινία στη σκηνή της παραλίας όπου του ζητούν να χορέψει και ξεκινά με αργό ρυθμό να δείχνει τα βήματα και έπειτα επιταχύνεται με αποτέλεσμα να ενθουσιάζει τους πάντες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.