Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη, Άρης και Μελίνα Καμπάνου, που έκαναν την υπέρβαση δηλώνοντας “δέχομαι τη συγγνώμη των δολοφόνων του παιδιού μου” συγκίνησαν για άλλη μια φορά με τα λόγια τους και τη δύναμη της ψυχής τους, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις”.

“Έβλεπα το παιδί μου επιφανειακά, αυτάρεσκα, σαν προέκταση του εαυτού μου, δεν το έβλεπα με τα μάτια της ψυχής μου. Τώρα που χάθηκε είδα τον εσωτερικό του κόσμο και το μεγαλείο του” λέει ο τραγικός πατέρας του 19χρονου φοιτητή και ξαναφέρνει στο μυαλό του τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας.

“Στις 8.30 ανταλλάξαμε μήνυμα στο viber. “Μπαμπά μην ανησυχείς θα πάω στη φοιτητική λέσχη να φάω και θα γυρίσω νωρίς σπίτι να διαβάσω”. “Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που άκουσα από τον γιό μου” λέει και δίνει “συλλυπητήρια στα “παιδιά” που δεν τον γνώρισαν και δεν είχαν την ευκαιρία να τον κάνουν φίλο τους”.
“Κουράγιο στις οικογένειες που κουβαλάνε βαρύτερο σταυρό από τον δικό μας” δίνει ενώ είναι βυθισμένη στο πένθος της για το χαμό του παιδιού της η μητέρα του Μελίνα,
“Αυθόρμητη η παρουσία μου στα κανάλια. Θέλω να βοηθήσω, ώστε ο γεγονός του χαμού του γιού μου να αποτελέσει στοιχείο ένωσης” είναι τα λόγια του Άρη Καμπάνου σηματοδοτώντας την παρουσία τους, ως τη δική τους πρωτοβουλία ενάντια στην οπαδική βία.

Και δίνει το στίγμα της ήρεμης και ώριμης προσωπικότητας του Άλκη, λέγοντας πως “Όταν υπήρχαν εντάσεις και καυγάδες στο σπίτι, αυτός δρούσε πάντα πυροσβεστικά”.
Παραδέχεται πως δεν ξέρει ακόμη πόσο έτοιμος είναι να παρευρεθεί στο δικαστήριο και να ακούσει λεπτομέρειες από τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του παιδιού του. “Θέλω να κρατήσω την υπόσχεση που έδωσα. Ο χαμός του παιδιού μου να αποτελέσει γεγονός συνένωσης και όχι διχασμού” αναφέρει και ευχαριστεί όλους όσοι παρευρέθησαν στον αγώνα Καβάλας – Δόξας Δράμας προς τιμήν του Άλκη.

Δυστυχώς εδώ φαίνεται και κάποια ολιγωρία των λειτουργών της Εκκλησίας, ορισμένοι εκ των οποίων εκδηλώνονται δημόσια υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας, με αποτέλεσμα αντί να ενώνονται τα διεστώτα χωρίζονται και φθάνουμε στο σημείο της πλήρους αδιαφορίας για τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της στάσης τους, που δήθεν για να βοηθήσουν τους νέους τους ωθούν σε άλλες ολισθηρές καταστάσεις.

Άς το έχουν υπόψη αυτό οι Επίσκοποι και ας διοργανώνουν κατάλληλες ομιλίες και εκδηλώσεις στους ιερούς ναούς, τα πνευματικά κέντρα και τις κατασκηνώσεις ούτως ώστε να συντελούν στην διαμόρφωση υγιούς φρονήματος στους πιστούς, αλλά κυρίως στους νέους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.