Ήταν ίσως από τις πιο συγκινητικές στιγμές της πρόσφατης ιεραποστολικής περιοδείας του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου στο Κονγκό Μπαραζαβίλ…

Συνοδευόμενος από τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμωνα και τον Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Θεόδωρο, να συμψέλνει τον υπέροχο ύμνο «Αγνή Παρθένε», που οι νέοι ντόπιοι της όμορφης αυτής αφρικανικής χώρας έλεγαν σε άπταιστα ελληνικά, ενώ παράλληλα ψέλνουν και τη φήμη του Πατριάρχου στα γαλλικά, όπως ξεκινάει το παρακάτω βίντεο:

Παιδιά, που γνωρίζουν κογκολέζικα και γαλλικά, να λένε αυτόν τον ύμνο στην ελληνική γλώσσα, αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει το πόσο ευλογημένη είναι η παρουσία του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά από την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, είναι ιδιαίτερα τιμητικό να βλέπει κανείς το πόσο μεγάλη τιμή περιποιεί το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της χώρας, καταγράφοντας μέσα από αναλυτικά ρεπορτάζ την επίσκεψή του στη χώρα.

Αυτά τα δύο στιγμιότυπα, που μας έστειλε ο Μητροπολίτης Κονγκό Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμων, που τόσο αγάπησε η Αλεξάνδρεια τα συνθέσαμε στο μικρό αυτό τηλεοπτικό αφιέρωμα.

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Κυριακή, ο Πατριάρχης Θεόδωρος θα προστεί της ενθρονήσεως του νέου Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ.

από EKALEXANDRIA

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.