Κόβει την κουβέντα και αποκαλύπτει τις σκέψεις και προθέσεις του Μητροπολίτη Ταμασού, ο Θεόδωρος Κυριακού για την Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ.

Μετά από την επιμονή των δύο μοναχών για επιστροφή τους στη Μονή, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο όπως στη Μονή εγκατασταθούν μονάχες.

Θεόδωρος Κυριακού-Θεολόγος
Ακόμη προβληματίζεται. Μπορεί να γίνει και αυτό. Άμα θέλει να βρει θα βρει. Είναι μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν είναι εύκολο να πάρει μια τέτοια απόφαση αυτή τη στιγμή

Θεωρώντας δεδομένη τη μη επιστροφή τους στη Μονή, εξαιτίας των γεγονότων που ήρθαν στην επιφάνεια καθώς και των κατηγοριών που βρίσκονται αντιμέτωποι.

Θεόδωρος Κυριακού-Θεολόγος
Η επιστροφή των συγκεκριμένων μοναχών στο μοναστήρι είναι πλέον αδύνατον. Μετά από τέτοιο σκανδαλισμό που έγινε. Αλίμονο εάν υπήρχε η δυνατότητα επιστροφής, τότε θα ακυρωνόταν ο ίδιος ο μητροπολίτης με αυτή την απόφαση
Η επαναλειτουργία της Μονής είναι επιβεβλημένη, αφού είναι κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο αποζητούν και οι κάτοικοι της κοινότητας Φτερικουδίου.

Στο ανακριτικό μέτωπο, ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για δύο τουλάχιστον υποθέσεις οι οποίες βρίσκονται ήδη στη νομική υπηρεσία. Αυτή της υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης και του ξυλοδαρμού γυναίκας από μοναχό.

Ωστόσο, οι τελικές οδηγίες για ενδεχόμενες ποινικές διώξεις όπως και για τα επόμενα βήματα, αυτά θα αποφασιστούν από τον Γενικό Εισαγγελέα, όταν εξεταστούν όλα τα στοιχεία που θα προκύψουν από το ανακριτικό έργο.

Δείτε το ρεπορτάζ της Νάσιας Ιωάννου

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.