ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Μέσα σε πανηγυρικό και εόρτιο κλίμα η τοπική εκκλησία της Σκάλας του Ωρωπού τίμησε τον πολιούχο της τον ένδοξο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο με επίκεντρο της λαμπράς πανηγύρεως τον φερώνυμον μητροπολιτικό ιερό ναό της Σκάλας του Ωρωπού.

όπου την παραμονή της εορτής εσπέρας της 29ης Νοεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο προεξήρχε ο Πανοσ Αρχιμ Νικάνωρ Καραγιάννης Ιεροκήρυξ της Ιερας Μητροπόλεως Κηφισίας Αμαρουσίου Ωρωπού και Μαραθώνος με την συμμετοχή χορείας ιερέων εκ της επαρχίας του Ωρωπού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Νικάνωρ.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής χοροστάτησε του Όρθρου και εν συνεχεία προεξάρχων της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου Ωρωπου και Μαραθώνος κ. Κύριλλος πλαισιούμενος απο τους Πανοσ Αρχιμ Νικάνωρος Καραγιάννη Αθανάσιο Ντέτσικα τους Πρωτοπρ Νικόλαο Ζερβογιάννη εφημέριο ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέων Παλατίων Ωρωπού Αντώνιο Παπαχαραλάμπους εφημέριο του ιερου ναού και τον Διάκονο Ιάκωβο Χρόνη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ο οποιος αναφέρθηκε με τον εμπνευσμένο λόγο του στην αποστολική κλήση που έλαβε απο τον Χριστό ο Απόστολος Ανδρέας και αναδείχθηκε Πρωτόκλητος όλων των Αποστόλων.

Εν συνχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ευχήθηκε με τις πατρικές και ευχές του στους άπαντες συμμετέχοντες πιστούς.

Την λαμπρά εορτή τίμησαν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι Ωρωπού κ. Γεώργιος Γιασημάκης και Τανάγρας – Δερβενοχωρίων κ. Βασίλειος Περγάλιας τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήμτος και Λιμεναρχείου Ωρωπού τοπικοί φορείς καθώς και τα μέλη του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Κρητών του Δήμου Ωρωπού και του Πολιτιστικού και Πνευματικού Συλλόγου Νέων Παλατίων Ωρωπού και αντιπροσωπείες μαθητών και μαθητριών των σχολικών μονάδων του Δήμου Ωρωπού.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργία παρά την βροχόπτωση πραγματοποιήθηκε πέριξ του ιερού ναού σύντομος λιτανεία της εικόνος και του ιερού λειψάνου του Αγίου Ανδρέου.

Εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο π. Αντώνιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για την λειτουργική και ποιμαντική παρουσία του με την οποία διαποιμαίνει όλη την ιερά μητρόπολη καθώς επίσης και όλους τους παρισταμένους πιστούς που προσήλθαν στην εορτή οι οποίοι με την φιλότιμη συνδρομή τους ενισχύουν το έργο της ενορίας για την αποπεράτωση των εργασιών του ιερού ναού.

Επίσης τα αναλόγια του ιερού ναού τα πλασίωσαν χοροί ιεροψαλτών με την άψογη απόδοση των υμνών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.